Bankowy Rejestr Dłużników

• Autor wątku Autor wątku Forum
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Forum

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam.Zostałam wciągnięta na liste dłużników w Bankowym Rejestrze Dłużników ponieważ zawaliłam spłatę kredytu za kartę kredytową. Udało mi sie wreszcie uskładać kwotę którą byłam dłużna i spłaciłam całość wraz z odsetkami. Słyszałam, ze po spłacie zadłużenie bank ma obowiązek wykreślenia dłuznika z rejestru w ciągu 2 tygodni. Pani poinformowała mnie , że niestety ale będę figurowała na takiej liście 5 lat poniewaz minął rok od momentu wciągnięcia mnie na listę dłuzników. Proszę o radę i informacje w tej sprawie, nie wiem do kogo mam pisać aby sie oczyścić. Co robić ? Przecież kazdemu mogą przydazyc sie jakies problemy finansowe czy aż 5 lat mam mam teraz ponosic tego konsekwencje?.

[cytat="Forum"]Przecież kazdemu mogą przydazyc sie jakies problemy finansowe czy aż 5 lat mam mam teraz ponosic tego konsekwencje?.[/cytat]
Niestety takie jest prawo - banki mają prawo przechowywać informacje o niesolidnych klientach nawet wbrew ich woli do 5 lat, i nawet po spłacie zadłużenia.
Jeśli zobowiązania zostały uregulowane, możesz napisać prośbę o usunięcie z rejestru. Ale tylko od dobrej woli drugiej strony zależy, czy Twoja prośba zostanie spełniona.

Obawiam się, że ten artykuł niezupełnie odnosi się do problemów jakie ma ~Forum.

Powrót