Bardzo prosze o pomoc dotyczącą 158§1

• Autor wątku Autor wątku angelo123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

angelo123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Więc tak jedna sprawa odbyła się i byłem przesłuchiwany jako świadek swoją sprawe mam 17 czerwca, przedstawiono mi jeden zarzut 158 § 1 bójka, osoba druga zamieszana w te zajscie dostała juz 1 rok na 3 zawiasy i grzywne i kuratora przedstawiono mu 2 zarzuty. Już wszystko wiadomo my zawiniliśmy więc chciałbym zapytać co mi grozi poszkodowany którego uderzyłem nie odniósł poważnych obrażeń nie lezał 7 dni w szpitalu ani leczenie nie przekroczyło 7 dni chodzi o pare siniaków ale pomimo tego sprawa jest dalej, mam pytanie jak mam się zachowywać w sądzie postanowiłem nie brać prawnika chce mieć to już wszystko za sobą sprawa ciągnie się 2 lata co chwile zostały przekładane sprawy bo nikt się na nich nie zjawiał ani poszkodowany ani świadkowie głupia sprawa no ale jednak jest. Bardzo proszę o szybką odpowiedź z góry dziękuje.

Ps.
Nigdy nie byłem karany nawet mnie nie spisano, nie trenuje żadnych sztuk walki.

Wyrazić skruchę ...
Przeprosić poszkodowanego ...
Prosić o łagodny wymiar kary ...

Czy mogę zgłosić się do prokuratury i porozmawiać z prokuratorem prowadzącym sprawę o niższy wyrok?

Witam.

Tak, masz prawo zgłosić się do prokuratury i porozmawiać o niższym wyrokiem i podczas kolejnej rozprawy publicznie przeprosić poszkowanego i obiecać że już nigdy taki incydent się nie zdarzy. To chyba tyle.

Pozdrawiam i życze udanej rozprawy i jak najmniejszego wymiaru kary.

Powrót