bardzo prosze o pomoc:*

• Autor wątku Autor wątku danko22222
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

danko22222

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
moi kochani :) zabrano mi pprawojazdy a w zwiazu z tym mialem dwie sprawy
1- za artykulu 178- o prowadzenie pod wyplywem alkoholu
2- o wykroczenie z artykulu 95 kodeksu wykroczen i 98 k.w

Uznano mnie winnym prowadzenia pod wplywem w 1 sprawie

W 2 sprawie okazalo sie ze art . 98 byl ni epotrzebnie zastosownay bowiem nie bylo na miejscu zdarzenia powyzej 3 osob ktoreym bym mogl zagrozic prowadząc auto-dostalem aby nagane

W kazdym razie w oby dwoch sprawach w mojej obronie zeznawal brat kuzyn i kolega.
PO 1 sprwaie sedzia skierowal do prokuratury o podejrzenie popelnienia przestpestwa skladania falszywych zeznan i zalozono im sprawe

Teraz zakonczyla sie 2 sprawa i moj wyrok to nagana za art 95 i sedzia mnie straszyl ze moze im zalozyc tez sprawe o krzywo przysiestwo

czy moze???? a jesli tak czy to bede osobne 2 wyroki a jesli tak to czy jedne odwiesz 2?????

on zeznali w obu sprawach to samo - bo chodzilo o to samo zdarzenie - a ze sad to rozdzieli a potem stwierdzi ze o wykrocznie wogole sprawy byc nie poowinno:(
nie wiem co myslec bo zeby sie nie okazlo ze pojda siedziec za1 wyrok
prosze opomoc

Mogą być 2 wyroki, może być też jeden, jeśli prokuratura przyjmie art.12 kk (wówczas uznanoby oba zachowania za jedno przestępstwo).

Jeśli fałszywe zeznania w spr. nr 2 były zanim zapadł wyrok za fałszywe zeznania w spr nr 1 to nie będzie odwieszenia 1 z powodu 2.

dziekuje slicznie- jesli chodzi o sprawe o wykroczenie to zakonczyla sie ona jako pierwsza i nic nie bylo w zwiazku z tym , dopiero w sprawie z art 178 sad zasugerowal- w obywu sprawach sie odwolalem i wyrok w sprawie o wykroczenie sad nakazal ponownie rozpatrzyc a z art 178 podtrzymal w mocy:( wiec sprawa o wykrocznie cofnieta do sadu 1 instancji gdzie stwierdziono ze art 98 wohgole nie powinnien byc zasugerowany i skazano mnie nagana za art 95- wiec wydaje mnie sie ze powinna byc tylko 1 sprawa no ale z naszym sadownictwem to rozniee:)

Powrót