N
Navers
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Pracowałem jako kasjer, obsługując znajomego nie skasowałem mu kilku towarów. (chciałem dać mu kilka piw gratis, wiedział o tym). Zatrzymała nas ochrona i zabrała policja (swoją drogą musze powiedzieć, że jestem załamany funkcjonowaniem policji, policjanci wyzywała nas i szydzili mówiąc np. "do lochu z nim, ch*ju, spier*alaj, jak trafisz za kratki będą Ciebie je*ać). Przyznałem się dobrowolnie do winy i zostałem oskarżony o oszustwo (artykuł 286). Nie byłem karany...
Chciałem spytać co moge zrobić i co mi grozi... bardzo żałuje i zrobiłbym wszystko, żeby jakoś to naprawić, rodzina się na mnie zawiodła, straciłem przyjaciela, prace i pewnie szanse na prace za granicą (znajomy znalazł mi świetną ofertę ale potrzebne jest zaświadczenie o niekaralności)... studiuje i zależy mi na dalszym kształceniu, boje się, że moge siedzieć :-(
Co moge zrobić i jaka kara mi grozi?
Chciałem spytać co moge zrobić i co mi grozi... bardzo żałuje i zrobiłbym wszystko, żeby jakoś to naprawić, rodzina się na mnie zawiodła, straciłem przyjaciela, prace i pewnie szanse na prace za granicą (znajomy znalazł mi świetną ofertę ale potrzebne jest zaświadczenie o niekaralności)... studiuje i zależy mi na dalszym kształceniu, boje się, że moge siedzieć :-(
Co moge zrobić i jaka kara mi grozi?