Bardzo proszę o POMOC!

• Autor wątku Autor wątku Piotr Z.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piotr Z.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!

Jestem żołnierzem zawodowym, który został skazany za składanie fałszywych zeznań rok temu. Sąd do czerwca br. nie powiadomił mnie o wyroku mając wiele możliwości prawnych. Więc nie mogłem się od niego odwołać w trybie 7 dni. Gdy dowiedziałem sie o wyroku który zapadł rok temu natychmiast udałem się do sadu celem złożenia wniosku o przywrócenie terminu wyroku by móc wnieść apelacje. Jednak sąd negatywnie odniósł się do mojego wniosku i postanowieniem z wtorku odmówił. Nadmieniam, że sąd telefonicznie powiadomił mnie o terminie rozprawy ale nie powiadomił mnie, że na rozprawie zapadnie wyrok. w dniu ogłoszenia wyroku przebywałem służbowo za granica (IRAK) i nie przesłałem sądowi żadnego usprawiedliwienia.Mogę na Państwa życzenie przesłać droga mailową zeskanowane pisma wnioski oraz odpowiedzi sądu.
W związku z powyższym zwracam się z pytaniem jakie obecnie kroki odwoławcze mogę podjąć celem możliwości ewentualnego rozpatrzenia sprawy po raz kolejny albo przywrócenia mi terminu prawomocyjnosci wyroku.

Powrót