K
Kajaww
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Bardzo prosze o rade niedawno poprosilam mojego ojca o to aby wziął mi telewizor na raty, wyrazil na to zgode jak i rowniez na to ze owe raty bedzie splacal (niestety był pijany jak go o to prosilam) w dniu w ktorym sie umowilismy ze pojedziemy po telewizor ojciec przygotowal wszystkie dokumenty ale niestety byl tak pijany ze wstydzilam sie go zabrac do sklepu i pojachalam tam sama. Sprzedawca udzielil mi kredytu,(oczywiscie na dokumenty ojca) ja sie podpisalam jego nazwiskiem wplacilam dwie raty za telewizor reszte mial placic ojciec taka była umowa. Jakies 3 miesiace pózniej ojciec trafił do szpitala na odwyk po wyjciu ze szpitala kilka miesiecy pózniej chcial wziasc kredyt i dowiedzial sie ze nie spłaca rat za telewizor i jest zaduzony(Niestety nic nie pamietał) Zglosił na policji i w prokuraturze wyłudzenie nikomu nic nie mówiac .Dostalam wezwanie na policje gdzie natychmiast sie przyznalam ze to ja byłam w tym sklepie ze taka była umowa i ze ja podpisałam dokumenty w imieniu ojca. Rozmawiałam rowniez z ojcem gdzie mu przypomniałam jaka byla umowa i ona faktycznie sobie to przypomina i chce wycofac swoje oskarzenie (dodam ze za telewizor natychmiast spłacilismy calasc jak tylko zostałam wezwana na policje) I tutaj zaczyna sie problem policja nie chce wycofac oskarzenia bo podobno nie moze. Obawiam sie ze bede karana za wyłudzenie bo mam wezwanie do prokuratury .Bardzo prosze o rade co mam zrobic aby uniknac oskarzenia?? Dodam ze ojciec chce wycofac wniosek ze zyjemy ze soba w zgodzie i nie chcemy aby sprawa trafiła do sadu. Bardzo dziekuje
Kaja vipfashion@poczta.onet.pl
Kaja vipfashion@poczta.onet.pl