Batalia z MZUM Parkingi

• Autor wątku Autor wątku Armani85
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Armani85

Stały bywalec
Odpowiedzi
768
Cześć opiszę w miarę szybko i krótko.

Otrzymałem wezwanie do zapłaty za parking , sprawa poszła do Skarbówki , złożyłem zarzut od tego ,zarzut został odrzucony przez prezydenta miasta? teraz przysługuje mi prawo do odwołania do samorządowego kolegium odwoławczego.

Za parking zapłąciłem , nie mam już świstka , MZUM nie udostepnił dowodów na to iż samochód faktycznie tego dnia tam stał (niby maja zdjęcia nie otrzymałem ich) ani nie udostepnił analizy/raportu kasowego z urządzenia drukującego bilety.

w związku z tym mam kilka pytań

1.Czy pismo wpłyneło też do US i nie zależnie czy złoże zażalenie to i tak egekcuja już nastąpi czy może jednak jeżeli złoże zażalenie to dalej cała sytuacja jest wstrzymana - środków nie zdąrzyli pobrać z uwagi na zarzut.

2.Czy po kolegium już zostaje sąd administracyjny i co dalej najwyższy?

3.Czy to ja mam udowodnić że zapłacilem za parking czy MZUM ma udowodnić że tego nie zrobiłem lub że faktycznie parkowałem ?

Dziękuje

1.Czy pismo wpłyneło też do US i nie zależnie czy złoże zażalenie to i tak egekcuja już nastąpi czy może jednak jeżeli złoże zażalenie to dalej cała sytuacja jest wstrzymana - środków nie zdąrzyli pobrać z uwagi na zarzut.
Postępowanie jest prawdopodobnie zawieszone. Jeżeli złożysz zażalenie to dalej pozostanie zawieszone.

2.Czy po kolegium już zostaje sąd administracyjny i co dalej najwyższy?
Wojewódzki Sąd Administracyjny, dalej jest Naczelny Sąd Administracyjny. W postanowieniu SKO będziesz miał napisane do kogo wnosi się skargę. Jeżeli postanowienie SKO utrzyma w mocy postanowienie I instancji, będą mogli już prowadzić egzekucję nie czekając na wynik postępowania przed sądem.

3.Czy to ja mam udowodnić że zapłacilem za parking czy MZUM ma udowodnić że tego nie zrobiłem lub że faktycznie parkowałem ?
Tak, jeżeli argumentujesz jakąś okoliczność to masz jej dowieść.

Powrót