Bateria prysznicowa firma ***

• Autor wątku Autor wątku Areroxxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Areroxxx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Cześć,

Rok temu zakupiłem zestaw prysznicowy firmy ***. Bardzo szybko się okazało, że bateria jest niesprawna i nie było ciepłej wody pod prysznicem. Złożyłem reklamację z tytułu gwarancji.

Po kilkunastu dniach wymieniono termostat na nowy i bateria zaczęła działać. Po dwóch-trzech dniach znowu ta sama wada - brak ciepłej wody. Zgłoszone do serwisu, ponowna wymiana termostatu i była gorąca woda. Podczas drugiej wizyty serwisant stwierdził, że bateria ma wadę fabryczną i wymiana termostatów nie pomoże. Wymienić należy całą baterię, ale on nie jest osobą decyzyjną.

W tym miesiącu zauważyłem, że znowu brak zimnej wody. Tym razem zgłosiłem się do sklepu i zgłosiłem reklamację z tytułu niezgodności towaru z umową. Zażądałem odpłatnej naprawy lub odstąpienia od umowy i zwrotu pieniędzy. Tego samego dnia sklep przekazał sprawę do serwisu, minęło 2,5 tygodnia i nic więcej się nie wydarzyło.

Czy w takim przypadku mogę domagać się odstąpienia od umowy? Jeśli nie, to jakie mam możliwości, żeby wymusić na producencie naprawę produktu? Jako że jest to brak ciepłej wody to jest to wada istotna.
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót