Bazowanie na regulaminie cudzej strony. Ile można?

• Autor wątku Autor wątku lukas_x
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukas_x

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Regulamin mojego serwisu oparłem na regulaminie strony świadczącej podobne usługi, zmieniłem oczywiście nazwę i szyk zdań, czy autor może mi coś zarzucić??

Z góry dziękuje za pomoc

Oto dwa regulaminy:
Mój:
* §1. Autor serwisu nie ponosi odpowiedzialności za pobierane przez użytkowników dane, zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną: Rozdział 3 Wyłączenie odpowiedzialności usługodawcy z tytułu świadczenia usług drogą elektroniczną Art.12. do 15.
* §2. Dozwolone jest posiadanie tylko jednego konta w serwisie. Multikonta będą blokowane.
* §3. Regulamin może zostać zaktualizowany w każdym czasie, informacja o zmianie zostanie wysłana na podany przez użytkownika adres email.
* §4. Administrator RS-loft.pl zastrzega sobie prawo do chwilowego zablokowania bądź usunięcia konta, którego użytkownik dopuścił się działania zabronionego.
* §5. Administrator RS-loft.pl nie ponosi odpowiedzialności za pliki pobierane za pomocą serwisu. Są one ogólnodostępne na serwerach rapidshare.com, a RS-loft.pl jedynie stwarza dodatkowe możliwości ich pobrania.
* §6. Oferowane przez RS-loft.pl doładowania są opłatą za koszty, jakie ponosi właściciel serwisu, w celu ich udostępnienia.
* §7. Administrator RS-loft.pl nie ponosi odpowiedzialności za pobrane pliki z serwerów rapidshare.com.
* §8. Administrator RS-loft.pl zastrzega sobie prawo do krótkotrwałych przerw w dostępie do usługi, w razie wykonywania prac nad jego działaniem.
* §9. Rejestrując się w serwisie RS-loft.pl użytkownik wyraża zgodę na otrzymywanie korespondencji elektronicznej, od właściciela RS-loft.pl
* §10.Pobieranie oraz udostępniania plików niezgodnych z polskim prawem jest zakazane. Użytkownik ponosi odpowiedzialność za ściąganie oraz rozpowszechnianie plików nie zgodnych z polskim prawem .

Oraz źródłowy:
* §1. Autor serwisu nie ponosi odpowiedzialności za pliki pobierane przez użytkowników, pełną odpowiedzialność ponosi użytkownik, który pobrał dany plik.
* §2. Użytkownik może posiadać tylko jedno konto w serwisie. W przypadku posiadania wiekszej ilości kont, będą one blokowane.
* §3. Regulamin może zostać zmieniony w każdym momencie, użytkownik zostanie o tym fakcie poinformowany na podany adres E-mail.
* §4. Administracja RSdown.pl ma prawo do czasowego zablokowania bądź całkowitego usunięcia konta, na którym zostanie wykryte działanie nieodpowiednie.
* §5. Administracja RSdown.pl nie ponosi odpowiedzialności za pliki pobierane za pomocą serwisu. Są one ogólnodostępne na serwerach rapidshare.com, a RSdown.pl jedynie daje dodatkowe możliwości ich pobrania.
* §6. Oferowane przez RSdown.pl konta Premium są opłatą za liczne koszta, jakie ponoszą właściciele serwisu w celu ich udostępnienia.
* §7. Administracja RSdown.pl nie ponosi odpowiedzialności za niedziałające pliki pobierane z serwerów rapidshare.com.
* §8. Administracja RSdown.pl zastrzega sobie prawo do przerw w działaniu serwisu w przypadku wykonywania jakichkolwiek prac nad jego działaniem.
* §9. Rejestracja w serwisie RSdown.pl oznacza zgodę na otrzymywanie korespondencji elektronicznej związanej z promocją usług właścicieli RSdown.pl
* §10. Zakazuje się ściągania oraz udostępniania plików niezgodnych z polskim prawem. Odpowiedzialność za ściąganie oraz rozpowszechnianie plików nie zgodnych z polskim prawem ponosi użytkownik.

Ostatnia edycja:
Powrót