Benefity dla samotnej matki - mieszkanie z partnerem

• Autor wątku Autor wątku życzliwa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ż

życzliwa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Znam osobę,która mieszka z dwójką dzieci w UK,dostaje co miesiąc alimenty od byłego męża,oraz benefity dla samotnej matki.Mieszka od niedawna w domu(dostała z Councilu)z .....byłym mężem.On wynajmuje pokój ale w....innym domu po to aby ex dostawala benefity....Czy ma się przyznać,że jest i mieszka z byłym mężem...?Moje pytanie brzmi: Czy takiej osobie coś grozi za składanie fałszywych zeznań i przede wszystkim należą sie benefity dla samotnej matki?:what:
Pozdrawiam i czekam na jakąkowiek odp....

Ostatnią edycję dokonał moderator:
RE: Benefity dla samotnej matki w UK

Jezeli pobiera benefity,ktore by jej nie przyslugiwaly badz bylyby w nizszej kwocie gdyby podala w aplikacji partnera moga oskarzyc ja o wyludzenie. Tak samo bedzie z mieszkaniem jezeli8 otrzymala mieszkanie z councilu jako samotna matka to rowniez jest wyludzenie. Moze oczywiscie zejsc sie na nowo z bylym partnerem ale wowczas musi podac go do wszystkich benefitow oraz zglosic fakt zamiaru wspolnego zamieszkania w councilu. Od decyzji councilu bedzie zalezalo, zcy to mieszkanie nadal bedzie Ci przyslugiwalo.

I tu wlasnie widac zyczliwosc polakow byle jeden nie mial lepiej od drugiego:(zyczliwa a co ci to przeszkadza to oni moga miec problemy a nie ty wiec nie dopytuj sie niby w dobrej wierze bo kazdy wie o co chodzi , zawisc polakow jest naprawde szokujaca!!!!!!!!co drugi anglik tak zyje!!!!!!!!wiec daj ludziom spokoj kazdy orze jak moze skoro to ma im pomoc w jakiejs czesci ich zycia to ich zostaw lub zrob dokladnie jak oni

Jak widzisz, ze ma lepiej, to rob tak samo, jak ona. Nie wkladaj nosa w czyjes zycie, bo ktos ci moze go uciac. Co za narod, aby tylko sprzedac, podpier...lic i nic wiecej. Zyja jeszcze tym, co im wlozyl do glowy Obywatel Jaruzelski-typy jedne.

Juz tak nie generalizujcie drodzy rodacy a i do tego nie ublizajcie, bo ja jestem dumna z bycia Polka. Taka natura ludzka. Wiedzcie, ze to i nie rzadkie zjawisko wsrod obywateli uk i smiem podejrzewac, ze i kazdej innej nacji :)

Brak słów...przestępstwo jak każde inne!!! No tak ale większość z naszych rodaków machnęło by ręką gdyby ich pracodawca odciągał więcej deductions z pensji niż powinien (czym dorzucał by do swojej kieszeni), a najlepszy kolega by o tym wiedział i nie powiedział...no bo przecież on ma odciągane jak trzeba...niech kolega sam się martwi...
A co do wspomnianej 'życzliwości'...po co nam życzliwy sąsiad, który zawiadomi policję w przypadku włamania pod naszą nieobecność...przecież to nie jego sprawa. Wszystkim oburzonym życzę takich właśnie sąsiadów!!!!

Powrót