Best

• Autor wątku Autor wątku Dominiki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dominiki

Dominiki

Użytkownik
Odpowiedzi
59
Szanowni Państwo

Opisze swój problem .

W dniu wczorajszym otrzymałam pismo od Best SA, wzywaja mnie do zapłaty 297,86 zł ( dług względem T-mobile ) nakaz zapłaty wydany przez e-sąd
Nc-e 872107/2015, niestety nie otrzymałam nakazu zapłaty z e-Sądu ani żadnego wezwania do uregulowania takiej wierzytelności.
Co zrobić w takim przypadku?
Byłam wczoraj w T-mobile nie maja żadnych roszczeń wobec mojej osoby.

Pozdrawiam liczę że pomożecie :)

Nie mają roszczeń, bo pewnie zbyli wierzytelność na rzecz Bestu.
Teraz albo uznajesz dług i płacisz, albo przeglądasz akta sądowe i decydujesz co dalej. W pierwszej kolejności sprawdź na jaki adres sąd słał korespondencję i dlaczego jej nie odebrano.

amadis napisał:
Nie mają roszczeń, bo pewnie zbyli wierzytelność na rzecz Bestu.
Teraz albo uznajesz dług i płacisz, albo przeglądasz akta sądowe i decydujesz co dalej. W pierwszej kolejności sprawdź na jaki adres sąd słał korespondencję i dlaczego jej nie odebrano.

Dziękuje, jak sprawdzić na jaki adres Sąd wysłał korespondencje?

Załóż sobie konto na e-sadzie,

robinson21 napisał:
Załóż sobie konto na e-sadzie,

dziekuje;)
A tak w ogóle lepiej zapłacić czy się szarpać?

Ostatnia edycja:
Jak założysz to konto to uzyskasz dostęp do akt sprawy. I wtedy zobaczysz co w nich jest. Jak to co zwykle w przypadku tego wierzyciela, czyli tylko oświadczenie (zwane przez nich nie wiadomo czemu "wyciągiem z ksiąg rachunkowych", ale żadne od nich jakie widziałem wyciągiem z ksiąg rachunkowych w myśl Ustawy o Rachunkowości być nie może) to pewnie sprawa jest do wygrania.

Syphar napisał:
Jak założysz to konto to uzyskasz dostęp do akt sprawy. I wtedy zobaczysz co w nich jest. Jak to co zwykle w przypadku tego wierzyciela, czyli tylko oświadczenie (zwane przez nich nie wiadomo czemu "wyciągiem z ksiąg rachunkowych", ale żadne od nich jakie widziałem wyciągiem z ksiąg rachunkowych w myśl Ustawy o Rachunkowości być nie może) to pewnie sprawa jest do wygrania.

Konta na e-Sądzie założone czekam na aktywację, zobaczymy co dalej ,mam nadzieję że pomożecie.

Witam ponownie, jedyne co mogę wyczytać z doręczenia nakazu zapłaty to' wydano Zarządzenie o stwierdzeniu doręczenia"
mam takie pytanie -czy złożyć sprzeciw od nakazu zapłaty postępowaniu upominawczym?

Takie jeszcze pytanko w sprzeciwie powód to Best czy t-mobil

Ostatnia edycja:
Dominiki napisał:
Witam ponownie, jedyne co mogę wyczytać z doręczenia nakazu zapłaty to' wydano Zarządzenie o stwierdzeniu doręczenia"
mam takie pytanie -czy złożyć sprzeciw od nakazu zapłaty postępowaniu upominawczym?

Przeczytaj pozew , tam będą podane dane . Poza tym wszelkie zwrotki są w aktach sprawy. Musi byc tam adres na jaki zostały wysłane

karaczoch napisał:
Przeczytaj pozew , tam będą podane dane . Poza tym wszelkie zwrotki są w aktach sprawy. Musi byc tam adres na jaki zostały wysłane
"tradycyjne doręczenie zastępcze"
W pozwie i nakazie zapłaty nie ma adresu, na zwrotek nie wiem jak szukać?
Znalazłam adres sprawdzę czy był właściwy- nakaz jest na firmę nie osobę prywatną( siedziba firmy inna niż adres zamieszkania)

Ostatnia edycja:
amadis napisał:
Jeszcze śpisz, czy się obudziłaś?

Wypraszam sobie takie teksty......nie muszę chyba znać się na wszystkim i wiedzieć wszystkiego ,pisze co wiem

Po stronie "pozwany" w pozwie nie ma adresu? "powód" też nieznany?

Wypraszam sobie takie teksty......nie muszę chyba znać się na wszystkim i wiedzieć wszystkiego ,pisze co wiem
Nie, ale czytać ze zrozumieniem to już wypadałoby umieć.

Ostatnia edycja:
Powrót