M
morys
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
W 2002 roku zrezygnowałem z wynajmowanego lokalu lecz zapomniałam rozwiązać umowę z Zakładem Energetycznym na licznik prądu w tamtym lokalu.
Następny (nieuczciwy)najmujący tenże lokal pojechał na moim liczniku jeszcze dwa okresy rozliczeniowe zanim podpisał na siebie umowe.
Robił remont i zapewne ogrzewał prądem pomieszczenia.
Ja w tym czasie zmieniłem miejsce zamieszkania (o 6 kilometrów).
Zakład energetyczny twierdzi ze wysłał upomnienie na tamten adres ale list polecony powrócił (nieodebrany w terminie).
W 2003 roku Zakład Energetyczny skierował sprawę do Sadu Rejonowego gdzie zaoczne przysądzono komornika.
Komornik sadowy przysłał do mnie pismo teraz w 2007 roku i rozpoczyna egzekucje.
Zdaje sobie sprawę ze nierozwiązanie umowy to mój bład ale dlaczego osądzono mnie bez mojej wiedzy i teraz mam płacic piecioletnie odsetki.
Jak może komornik być bezczynny przez 4 lata ?
Teraz koszty wzrosną przynajmniej czterokrotnie.
Dobrze że zobaczyłem na dole drobnym druczkem napisane: że mogę sie odwołać.
Do 7 dni !
Prosze o rade.
Nie mam najmniejszej możliwości zgromadzenia teraz takiej sumy.
Następny (nieuczciwy)najmujący tenże lokal pojechał na moim liczniku jeszcze dwa okresy rozliczeniowe zanim podpisał na siebie umowe.
Robił remont i zapewne ogrzewał prądem pomieszczenia.
Ja w tym czasie zmieniłem miejsce zamieszkania (o 6 kilometrów).
Zakład energetyczny twierdzi ze wysłał upomnienie na tamten adres ale list polecony powrócił (nieodebrany w terminie).
W 2003 roku Zakład Energetyczny skierował sprawę do Sadu Rejonowego gdzie zaoczne przysądzono komornika.
Komornik sadowy przysłał do mnie pismo teraz w 2007 roku i rozpoczyna egzekucje.
Zdaje sobie sprawę ze nierozwiązanie umowy to mój bład ale dlaczego osądzono mnie bez mojej wiedzy i teraz mam płacic piecioletnie odsetki.
Jak może komornik być bezczynny przez 4 lata ?
Teraz koszty wzrosną przynajmniej czterokrotnie.
Dobrze że zobaczyłem na dole drobnym druczkem napisane: że mogę sie odwołać.
Do 7 dni !
Prosze o rade.
Nie mam najmniejszej możliwości zgromadzenia teraz takiej sumy.