Beznadziejny Przypadek

• Autor wątku Autor wątku Adamus041
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Adamus041

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
13 lat temu zmarła moja babcia po sobie zostawiła dom z elememtami gospodarczymi i ziemią wszystko zostało podzielone na 3 części wuj ,ciotka ,mama.
W tym domu mieszka ciotka z rodziną ,moja mama zmarła 9 lat temu jej czesc została podzielona mnie i ojcu po połowie nie dawno ciotka zaoferowała nam
jezeli sie zrzekniemy czesci to da nam kase my tego nie zrobili bo ona tyle niema . Drugi rok z kolei prychodzą do nas pisma (ja ojciec wuj) płacenie podadku od ziemi i nierchomości. (ja i ojciec 15km, wuj 6km) nie mieszkamy tam to dlaczego mamy płacic ? jak to obejśc ?

Napisz o jakie grunty chodzi ?Domniemam ze to rolne i ile ha?Takie sprawy to powinniscie uregulowac jak najszypciej.Jak nie chcecie sprzedac to wydzierzawic i producent rolny bedzie placil podadek rolny bo bedzie mial z tego zyski.Najlepiej to sprzedac i po klopocie.

Grunt rolny , pow. 1.345,00 m2
jak to wydzierzawic jak tylko cześc jest nasza

Jeżeli jesteś właścicielem jakiejś części gruntu lub nieruchomości, to odprowadzasz za to podatek niezależnie czy przebywasz na terenie czy też nie.

JAk jestes właścicielem i masz uwzględnione która częśc dzialki twoja (który nr) to lepiej bo mozesz sam komus to wydzierzawic a jak masz tylko napisane ze np 1/3 twoja i nieuwzglednione która to jedynie jakos musicie sie dogadac

Powrót