R
radfij
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Witam. Przepraszam jeśli zły dział, ale nie wiedziałem gdzie ten wątek umieścić. Jeśli źle wybrałem proszę Pana Moderatora (tudzież Panią Moderatorkę) o przeniesienie. A teraz do rzeczy. Otóż na uczelni zadali nam pewnie pytanie. Znalezienie odpowiedzi na nie da mi dość wymierny profit na egzaminie. Nawet wykładowca nie zna na nie odpowiedzi, dlatego proszę żebyście podawali dokładne źródła w waszych odpowiedziach. Otóż wyobraźmy sobie sytuację, że na terenie Polski znajduję się bezpaństwowiec (czyli nie ma żadnego obywatelstw), który stwarza zagrożenie dla bezpieczeństwa kraju. W myśli polskich przepisów powinien zostać deportowany. Moje pytanie brzmi gdzie? Bo przecież nie ma żadnego obywatelstwa. Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam.
PS. Źródło najlepiej konkretny artykuł i tytuł dokumentu - jeśli takowe istnieją (nie ważne czy w przepisie polskim czy w myśl prawa międzynarodowego).
PS. Potrzebuję tą informację na wczoraj więc proszę o szybkie odpowiedzi.
PS. Źródło najlepiej konkretny artykuł i tytuł dokumentu - jeśli takowe istnieją (nie ważne czy w przepisie polskim czy w myśl prawa międzynarodowego).
PS. Potrzebuję tą informację na wczoraj więc proszę o szybkie odpowiedzi.