Bezprawne wymeldowanie.

• Autor wątku Autor wątku franco80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

franco80

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Mąż jako jedyny właściciel posiadłości przepisał dom jako darowiznę swojej siostrze po czym jego siostra wymeldowała mnie i nasze dzieci bez mojej zgody. Jestem w tej chwili bezdomną bez stałego zameldowania z dwójką małych dzieci. Gdzie mogę się zwrócić o pomoc? Burmistrz i wojewoda wielkopolski nie wchodzą w grę.

Najprawdopodobniej została wydana decyzja o wymeldowaniu na wniosek właściciela nieruchomości. Jeśli Pani faktycznie nie mieszkała w tym domu, to decyzja raczej jest nie do ruszenia. Ale przede wszystkim należałoby pójść do Urzędu Miasta i jako strona wystąpić o odpis decyzji. Jeśli nie zna Pani sygnatury, podejrzewam, ze można podać swoje dane i adres, a w bazie łatwo urzędnik znajdzie tę sprawę.
Możliwe, że z sentencji decyzji będzie coś jeszcze wynikało.

To nie jest tak, że nie mieszkałam w tym domu. Mieszkałam tam z mężem i zostałam z niego po prostu razem z dziećmi wyrzucona.. Powymieniali zamki i mąż zapisał dom siostrze, która mnie wymeldowała bez mojej wiedzy.

wymeldować nie powinna skoro pani tam mieszkała...ale skoro została wlaścicielką domu mogła wypowiedzieć pani umowę użyczenia lokalu i przeprowadzić postępowanie eksmisyjne...a do czasu jego zakończenia pobierać od pani opłatę za bezumowne wykorzystanie lokalu.

Powrót