bezprawne zawłaszczenie pieniędzy??

• Autor wątku Autor wątku sweetmagdzior
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sweetmagdzior

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Mam pewien problem a mianowicie wynajmowałam mieszkanie z trzema innymi osobami, umowę z właścicielem w imieniu wszytskich podpisywała jedna osoba a pozostali byli tylko w niej wyróżnieni(z wszystkimi danymi). Umowa określała również wysokość kaucji lecz nie precyzowała dokładnie ile poszczególni lokatorowie płaca na jej poczet- wyróżnia tylko że właścicielowi zostaje przekazane 2000zł w dniu wprowadzenia się.

Po rozwiązaniu umowy osoba która podpisywała umowę zgarnia wszystkie pieniądze nie rozliczając się z pozostałymi lokatorami i znika bez wieści.

W trakcie najmu mieszkania jedna osoba wyprowadziła się wcześniej po czym ja zwróciłam jej kaucje-zawarliśmy umowę że zwracam jej pieniądze żeby nie miała podstaw do domagania jej się po naszym wyprowadzeniu. Dodatkowo na jej miejscu mieszkała inna osoba która zobowiązała mi się ustnie tą kwotę oddać .....oczywiście nie oddała(tutaj sprawy potoczyły się nazbyt szybko a propo rychłej wyprowadzki tak więc nie zdążyłam tej kwoty wyegzekwować)

Czy można przeciwko takiej osobie wysunąć oskarżenie lub osobie która zawłaszczyła sobie wszystkie pieniądze z kaucji???

Powrót