B
blanka21
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam. Nie wiem czy mój problem dotyczy akurat prawa pracy ale spróbuję. W zasadzie nie chodzi o mnie lecz o moją mamę. Sytuacja wygląda mniej więcej tak: moja mama już od kilkunastu lat jest zarejestrowana w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna bez prawa do zasiłku. 20 lipca tego roku trafiła do szpitala z którego została wypisana 23 lipca. Szpital poinformował o jej pobycie urząd pracy. W sierpniu natomiast ja lezałam w szpitalu i mama zgłosiła sie do urzędu aby podbić rodzinną legitymację ubezpieczeniową. Legitymację jej podbito ale okazało się że ona cały czas figuruje jako osoba leżąca w szpitalu i wszystkie świadczenia ma zawieszone. Na pytanie co powinna teraz zrobić odpowiedziano jej że musi dostarczyć zwolnienie na druku L4 wtedy ją "odwieszą". Szpital jednak nie może wystawić druku L4 ze wsteczną datą. I tak w urzędzie pracy mama figuruje jako osoba przebywająca w szpitalu a w szpitalu już dawno ją wypisali. Czy ktoś może coś pomóc w tej sprawie? To ważne ponieważ za miesiąc mam rodzić dziecko a jeśli mamę wyrejestrują na trzy miesiące przyjdzie mi płacić za pobyt w szpitalu a na to mnie nie stać. Z góry dziękuję.