A
angelpatryk
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Witam
Od listopada jestem agentem w firmie euco ds odszkodowań.
podpisałem z nimi umowe agencyjną.
27 marca tego roku pojechałem zarejestrować się jako bezrobotny.
Koleś , który był za biurkiem olewał mnie i gadał przez telefon z kumplem o innych tematach.
Stan na chwilę obecną:
Jestem zarejestrowany jako bezrobotny.
Mam umowę agencyjną.
Nie otrzymałem z tej firmy żadnych pieniędzy. Mam do wypłacenia od nich około 200 złotych. Jeżeli chcę tą kasę musze firmie EUCO wysłać oświadczenie dla celów podatkowych i ZUS. Przerobią ją na umowę o zlecenie.
Dla wyjaśnienia , jeżeli chcę mieć pieniądze z tej firmy muszę praktycznie skorzystać z umowy na zlecenie. Jestem bezrobotny więc nie mogę.
Jak odkręcić tą sprawę. Byłem się podpisać dzisiaj w GOKIS. I facet powiedział , że muszę to natychmiast wyjaśnić i załatwić.
Pomóżcie i doradźcie...
Czy zadzwonienie do nich i porozmawianie oraz wyrejestrowanie coś zdziała?
Pytałem się gościa przy biurku o tą umowę agencyjną ale gadał ze znajomym przez telefon dobre pare minut a ja speszony na śmierć zapomniałem.....
Od listopada jestem agentem w firmie euco ds odszkodowań.
podpisałem z nimi umowe agencyjną.
27 marca tego roku pojechałem zarejestrować się jako bezrobotny.
Koleś , który był za biurkiem olewał mnie i gadał przez telefon z kumplem o innych tematach.
Stan na chwilę obecną:
Jestem zarejestrowany jako bezrobotny.
Mam umowę agencyjną.
Nie otrzymałem z tej firmy żadnych pieniędzy. Mam do wypłacenia od nich około 200 złotych. Jeżeli chcę tą kasę musze firmie EUCO wysłać oświadczenie dla celów podatkowych i ZUS. Przerobią ją na umowę o zlecenie.
Dla wyjaśnienia , jeżeli chcę mieć pieniądze z tej firmy muszę praktycznie skorzystać z umowy na zlecenie. Jestem bezrobotny więc nie mogę.
Jak odkręcić tą sprawę. Byłem się podpisać dzisiaj w GOKIS. I facet powiedział , że muszę to natychmiast wyjaśnić i załatwić.
Pomóżcie i doradźcie...
Czy zadzwonienie do nich i porozmawianie oraz wyrejestrowanie coś zdziała?
Pytałem się gościa przy biurku o tą umowę agencyjną ale gadał ze znajomym przez telefon dobre pare minut a ja speszony na śmierć zapomniałem.....
Ostatnią edycję dokonał moderator: