Bezwzględne zawieszenie kary

• Autor wątku Autor wątku Raffał
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Raffał

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam chciałbym się dowiedzieć jak trzeba napisać pismo o zawieszeniu kary. Po dobrowolnym poddaniu się karze prokurator zaproponował mi 16miesiecy bezwglednej odsiatki w tym 12 miesiecy mam już odsiedziane.Sąd prawdopodobnie podtrzyma ten wyrok także prosiłbym wzór pisma o zawieszeniu tej kary argumenty mam żona na utrzymaniu jedyny żywiciel dziecko w drodze.Dodam jeszcze że miałem artykuł 258&1 i trzy czwarte już w sumie mam,ale to bezwzgldny wyrok.

Jeśli przebywasz na wolności, po wyroku, powinieneś najpierw ubiegać się o odroczenie wykonania kary.

Ostatnia edycja:
Tak jestem na wolności od ponad roku.Czyli pierwsze trzeba pisać o odroczenie tych 4miesięcy?Ktoś mi powiedział,że po dwóch odroczeniach automatycznie zawieszaja.Tylko prośba jak to pismo sformułować.

Nie automatycznie. Zresztą są już o tym wątki na forum.
A napisać normalnie, po polsku, z podpisem na końcu i najlepiej dołączyć lub wskazać dowody na potwierdzenie okoliczności, które mają uzasadniać odroczenie.

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź wysiliłeś się naprawdę.Po polsku z podpisem.

Proszę bardzo. Szablonów nie ma. Zresztą byłyby niewiele warte, bo sytuacje życiowe ludzi są różne.

Powrót