Biuro podróży kradzież brak asysty skandal zwrot kosztów

• Autor wątku Autor wątku malgorzatabartosz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
malgorzatabartosz

malgorzatabartosz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Proszę o rady oraz pomoc w napisaniu kolejnego pisma z REKLAMACJĄ do biura podróży Exim Tours. Przedstawie pokrótce historię, która miała miejsce w maju 2017r. Otóż wybrałam się z chłopakiem (chłopak porusza się na wózku inwalidzkim) na wakacje z biura podróży (Malta, Bugibba). Nieprzyjemności zaczęły się już na lotnisku gdzie nie było asysty dla chłopaka (Wcześniej mówiliśmy w biurze kilka razy, że będzie potrzebna), następnie nikt (rezydent, hotel) nie był poinformowany, że w wycieczce będzie uczestniczyła osoba na wózku przez co wszystko się przedłużało a my byliśmy narażeni na stres. Następnie dostaliśmy pokój na parterze w którym w dniu przyjazdu wieczorem Nas okradli! - ALE TO JUŻ SPRAWA OSOBNA DO UBEZPIECZALNI. Rezydent w tej sytuacji nie pomógł, hotel nie chciał dać po tej sytuacji nowego pokoju, w końcu po 20 minutach proszenia i mówienia,że inaczej będziemy spali w koło recepcji dostaliśmy nowy pokój, w budynku obok (ten sam hotel, ale dwa obiektu) , w którym standard niby ten sam a jednak wydawało się o wiele czyściej, a pokoje były NOWSZE. W kolejnym pokoju drzwi od balkonu szwankowały, telewizor nie działał, okno bez klamki można było w każdej chwili wejść (fakt faktem 5 piętro, ale mimo to byliśmy zdenerwowani) po zgłoszeniu tego pokoju nie zmienili, zrobili to dopiero dnia następnego ok południa... Reszty nie będę pisać tylko dołączę pismo które wysłaliśmy (napisane przez prawnika) oraz odpowiedź/odmowę zwrócenia kosztów wycieczki, która była dla Nas bardziej karą niż wycieczką. Byliśmy kilka razy u prawnika na , którego już Nas po prostu nie stać (150pln za poradę i osobno 150pln za pismo), byliśmy też u tańszego (70pln) to niestety pismo na które czekaliśmy 10 dni musieliśmy sami poprawiać, powiem tylko LEKKA MASAKRA i brak jakichkolwiek znaków interpunkcyjnych, ja może też orłem z polskiego nie jestem, ale bez przesady. A więc chciałabym z chłopakiem napisać kolejne pismo do Eximu, że nie zgadzam się z ich odmową i nadal domagam się oddania pieniędzy. Prosiliśmy także o zwrot za inne poniesione koszty oaz voucher na inną wycieczkę. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że nie otrzymamy tego wszystkiego, ale domagam się jak najwięcej aby dostać chociaż za wycieczkę. Oprocz tego napisać, że coś w stylu,że są bardzo bezczelni i nie szanują klienta, to co napisane w odmowie jest nie zgodne z prawdą blablabla (ciężko było się dogadać z Policją po sytuacji z kradzieżą a oni tłumaczą się tym, że rezydent nie przyjechał o godzinie 22/23 bo mial dużo pracy a my znaliśmy NIBY angielski)....

e616ee35c495d.png.html

97d89f3d44955.png.html

https://zapodaj.net/0558ffe58d9e0.png.html

https://zapodaj.net/f49733fe9c13c.png.html

ODPOWIEDŹ Z STRONY EXIM TOURS

3add5b91eab7d.png.html

https://zapodaj.net/d6265b49b0790.png.html

Wiem, że wszystko napisałam w trochę pokręcony sposób, ale większości dowiecie się z pisma, które wysłaliśmy im. Proszę o pomoc! Co i jak mam napisać w kolejnej odpowiedzi, jakieś paragrafy, ustawy im przedstawić? Uważam , że należy Nam się coś tym bardziej, że UBEZPIECZALNIA także odrzuca wnioski. Na wakacjach czułam się jakbym była tam za kare. Pomocy!
Owszem nie chcieliśmy dostosowanego do niepełnosprawnych hotelu, ale Pani Nam nawet takich nie zaprezentowała nie wspomnę o tym, że BARDZO nam Polecala Malte gdzie zróżnicowanie terenu było straszne i co co chwile wpychałam chłopaka na wielkie górki!

Powrót