B
bigos121
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 27
Witam,
Po kupnie mieszkania wlasnosciowego okazalo sie, ze rury od c.o., ktore ida pod posadzka deweloper zle podłączył.
Naprawil.
oczywiscie naprawa nie byla mozliwa aby wymienic cale rury bo by posadzka musiala byc kuta w calym mieszkaniu. Zrobili otwor 60x60cm i przelozyli rury jedna na druga.
Przedluzyli mi gwarancje na posadzkę o rok dluzej czyli w sumie 3 lata.
Moje pytanie brzmi kto odpowiada jesli bylby jakis przeciek teraz czy za 5 lat?
Ja kupujac nieruchomośc chcialam wolna od wad, jest blad czyli wina dewelopera wiec dlaczego ja mam sie obawiac ze jesli nastapilby wyciek za 5 lat to ja odpowiadam? Czy moge sie dodatkwo ubezpieczyc, czegos zadac od dewelopera?
Tzn kupno mieszkania bylo od Spoldzielni, naprawa deweloper.Prosze o rade
Po kupnie mieszkania wlasnosciowego okazalo sie, ze rury od c.o., ktore ida pod posadzka deweloper zle podłączył.
Naprawil.
oczywiscie naprawa nie byla mozliwa aby wymienic cale rury bo by posadzka musiala byc kuta w calym mieszkaniu. Zrobili otwor 60x60cm i przelozyli rury jedna na druga.
Przedluzyli mi gwarancje na posadzkę o rok dluzej czyli w sumie 3 lata.
Moje pytanie brzmi kto odpowiada jesli bylby jakis przeciek teraz czy za 5 lat?
Ja kupujac nieruchomośc chcialam wolna od wad, jest blad czyli wina dewelopera wiec dlaczego ja mam sie obawiac ze jesli nastapilby wyciek za 5 lat to ja odpowiadam? Czy moge sie dodatkwo ubezpieczyc, czegos zadac od dewelopera?
Tzn kupno mieszkania bylo od Spoldzielni, naprawa deweloper.Prosze o rade