Błąd literówka w regulaminie Banku

• Autor wątku Autor wątku dudik22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dudik22

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.
Dziś założyłem swojemu dziecku konto. Młodzież ma 7 lat .
W jednym z regulaminów jest literówka, która czyni ten regulamin nieskuteczny. Coś na wzór "i lub czasopisna". Zamiast "wykonanie zadania " jest napisane "wykonanie zadanie..." co czyni ten punkt bezsensownym i niezrozumiałym w regulaminie.
Od tego pt i regulaminu zależy wyplata100zl.
Teraz moje pytanie: jak wskaże, że Bank może być stratny- dane na ok 2018 rok ok 10% mlodziezy do 18 to populacja Polski czyli jakieś 4mln . Teraz niech co 10 rodzic założy im takie konto czyli 400k dzieciaków x 100 zł co daje nam 40 mln zł straty banku gdy wykażemy ten punkt nieskuteczny bo niezrozumiały Jak do tego podejść aby za wskazanie błędu wypłacili "podziękowania " ?
Nie chce tu jakiś kokosów. Mlodzianma teraz 7 urodziny w sierpniu - 1000 zl na lego wystarczy.

Piszesz o literówce w umowie z bankiem ale w twoim poście aż się roi od błędów i literówek. Szczerze mówiąc nic z niego nie zrozumiałem.

Ostatnia edycja:
Pejotwroc napisał:
Piszesz o literówce w umowie z bankiem ale w twoim poście aż się roi od błędów i literówek. Szczerze mówiąc nic z niego nie zrozumiałem.
Może faktycznie za bardzo zagmatwałem, w dodatku pisałem na telefonie co spowodowało moje literówki.

w regulaminie jest bezsensowny zapis (literówka zamiast "e" jest "a"):
1.Polecający otrzyma Nagrodę, jeżeli wykona zadanie, które będzie polegało na dokonaniu transakcji, których minimalna wysokość, liczba oraz forma zostaną określone w Zasadach Edycji Programu oraz jeśli:
a)Nowy Klient zawrze z Bankiem umowę o Konto wraz z Kartą debetową na Stronie internetowej Banku lub poprzez Aplikację mobilną i wpisze Kod polecenia otrzymany od Polecającego na stronie, na której umowa jest zawierana albo podczas zawierania tej umowy w oddziale Banku poda pracownikowi Banku wspomniany Kod polecenia,
b)wykonanie zadanie, które będzie polegało na dokonaniu transakcji, których minimalna wysokość, liczba zostaną określone w Zasadach Edycji Programu.
c)Nowy Klient, na stronie internetowej, że zapoznał się z Regulaminem oraz zaakceptował jego postanowienia przez co przystąpił do Programu,-wypełni formularz przy.....itd

Chodzi o brzmienie punktu b). wykonanie zadanie - jak to się ma w tym momencie do ważności tego regulaminu?

Ostatnia edycja:
Jak dla mnie taka literówka jest oczywistym błędem edytorskim i absolutnie nie wpływa negatywnie na możliwość zrozumienia tekstu i nie czyni punktu regulaminu nieskutecznym.

bramborak napisał:
Jak dla mnie taka literówka jest oczywistym błędem edytorskim i absolutnie nie wpływa negatywnie na możliwość zrozumienia tekstu i nie czyni punktu regulaminu nieskutecznym.

Ok. Chłopaki jak pisali Ustawę też popełnili bląd edytorski -"i lub czasopisma" :)

A tak na serio , teraz jak przeczytałem to po raz któryś. Jak pisze @bramborak wyżej że nie wpływa. Mi się wydaje że te zdanie ma wskazywać kto "wykona zadanie " a tego nie wskazuje przez tą literówkę. Nie wiemy teraz czy Bank wykona zadanie czy Klient. Co o tym myślicie.

Ostatnia edycja:
Powrót