R
rustupl
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Nie wiedziałem gdzie umieścić temat, więc wsadziłem go tutaj.
Zaciekawiła mnie jedna rzecz - właśnie wczoraj otrzymałem pismo ze Straży Miejskiej w Szczecinku wraz ze zdjęciem z fotoradaru (78/50 jeśli ktoś jest ciekawy
). Zaznaczam że nie chodzi mi tutaj o próbę uniknięcia kary, jestem tylko ciekaw jakie mogą być konsekwencję błędu który jest na druku. Prawie wszystkie dane są poprawne, z wyjątkiem marki pojazdu - na obu otrzymanych drukach zamiast RENAULT piszę REANULT - zwykła literówka. Ale tekst ten jest napisany dużymi literami i na dodatek pogrubiony, a więc napisany w sposób aby go wyróżnić.
Co ciekawe w wezwaniu pisze:
[cytat:20li4hon]... polegające na przekroczeniu dozwolonej prędkości, samochodu marki REANULT o nr rej. SYxxxxx informuję że: ...[/cytat:20li4hon]
no i tutaj znajduje się tekst wzywający do zapłaty itp.
Zdaję sobie sprawę że podstawą jest numer na tablicy rejestracyjnej, ale z drugiej strony nie posiadam samochodu marki REANUL o tym numerze ;-)
Zaciekawiła mnie jedna rzecz - właśnie wczoraj otrzymałem pismo ze Straży Miejskiej w Szczecinku wraz ze zdjęciem z fotoradaru (78/50 jeśli ktoś jest ciekawy
Co ciekawe w wezwaniu pisze:
[cytat:20li4hon]... polegające na przekroczeniu dozwolonej prędkości, samochodu marki REANULT o nr rej. SYxxxxx informuję że: ...[/cytat:20li4hon]
no i tutaj znajduje się tekst wzywający do zapłaty itp.
Zdaję sobie sprawę że podstawą jest numer na tablicy rejestracyjnej, ale z drugiej strony nie posiadam samochodu marki REANUL o tym numerze ;-)