błagam o pomoc!!!

• Autor wątku Autor wątku norbi999
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

norbi999

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
hej wszystkim mam proble a mianowicie pracowałem sobie dorywczo nie mówiac o tym rodzicom chciałem miec kase na "pierdoły" nie powiedziałem im o tym ze pracuje i mój ojciec złozył pita i tam napisał ze ja nie pracuje a teraz do mnie przyszedł pit i wychodzi na to ze przez moja głupote i kłamstwo ojciec wypełnił go zle wpisujac ze nie pracuje a pracowałem moze mniec z tego problemy co robic mam 18 lat wogóle o takim czyms nie wiedziałem pomocy pomózcie! :rolleyes: :(

Za cały zeszły rok? To nie masz czym się martwić, rodzic nie traci prawa do ulgi prorodzinnej.

o widze ze pan sie zna to super pracowałem niecałe 2 tygodnie i dostałem 370zł i mój tata napisał tam ze nie pracuje tylko sie ucze i podpisał ze pisze prawde a dzisiaj do mnie pit przyszedł za mnie czyli nie bedzie kłopotów?????? bo kurde niewiedziałem o tych bajerach a teraz robie pod siebie ze strachu

a i co mam zrobic on ma go od nowa zrobic czy cos?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
norbi999 napisał:
widze ze pan sie zna
Pani się zna 8)
Możesz zacytować co to za pismo napisał ojciec? Bo ja nic o takim nie wiem.

no te zeznanie podatkowe pit i tam sie pytaja czy dziecko pracuje itp i chyba powinien napisac ze ja pracowałem (niba 2 tyg) a on wpisał ze nie pracuje i to chyba o dochód rodziny chodzi a teraz do mnie to doszło ten pit i wychodzi na to ze on tam "skłamał" :(

i najmocniej przepraszam za pomyłke

Nie pytają. Coś zamotałeś. Ulga prorodzinna przysługuje, jeśli dziecko uczy się i nie przekroczy 3089 zł dochodu.
Nie pisz post pod postem. Używaj funkcji
edit.gif

na mojej kartce pisze" PIT-11 informacjia o dochodach oraz pobranych zaliczkach na podatek dochodowy" i chodzi o to ze rodzice mnie ze soba rozliczyli jako nie pracujacego i ja sie boje teraz bo te urzedy itp przyprawiaja mnie o szczekanie zebów

NIE PANIKUJ! Mają prawo do ulgi. Koniec.

strasznie pani dziekuje bo juz prawie mi serce strzeliło ! :)

bardzo pani dziekuje

a nie bede kolejnego tematu zakładał wiec sie dopytam jak mi to dopiero dzisiaj przyszło 6 marca a chyba sie składa do 28 lutego to co wtedy?

Do 28.02 pracodawca/ zleceniodawca ma czas na wysłanie PIT. A składa się do 30.04.

Powrót