blagam o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Autor wątku Autor wątku adammech
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adammech

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
pracowalam w sieci handlowej i zostalam zarejestrowana kamerami jak przepuszczam klientow z nizaplaconym towarem i sama takze wynosze rzeczy , jestem na zwolnieniu lek,pracodawca chcezawrzec ugode i rozwiazac umowe za porozumieniem stron jesli zaplace 20 tys zl CZY MOGE ZNACZACO OBNIZYC TA KWOTE??, co jak sie nie zgodze ? czy moga mnie ciagac do sadu jak bede miala zwolnienie od psychiatry na depresje?,po jakim czasie cos takiego sie przedawnia?czy jak sama sie zwolnie to minA MNIE KONSEKWENCJE PO ZWOLBIENIU?CZY JAK PORZUCE PRACE PO ZWOLNIENIU TO DADZA MI SPOKOJ?CO MAM ROBIC?
Proszę o odpowiedź.

Ciesz się, że pracodawca nie powiadomił jeszcze prokuratury. Zwolnienia lekarskie od psychiatry Ci niewiele pomogą, każą Cię przebadać przez biegłego sądowego psychiatre i co wtedy? Radziłabym dla własnego dobra zawrzeć tę ugodę, przystać na warunki pracodawcy i nie targować się. Chyba, że chcesz iść do więzienia.

jakie jest wyjscie z tej sytacji , najkorzyystniejszedla mnie ? ci ktorzy byli w pracy ,byli wzywani na gore , pokazywano im nagrania mniej wiecej , i proponowali kare potem ugode , mnie w pracy nie bylo , jestem na zwolnieniu i czekam , nadmienie ze kol ktory takze byl na zwolnieniu odebral poczta dyscyplinarke z paragrafem za kradziez i nikt gfo nigdzie ciagac nie bedzie, co w takim razie ze mna?

1)to że podpisali ugodę nie oznacza ,że pracodawca nie może zgłosić tej kradzieży na Policję czy do Prokuratury... może nawet zgłosił tylko "koło zamachowe sprawiedliwości " jeszcze nie ruszyło...

2)nie podałeś kwoty którą ukradliście, ale biorąc pod uwagę kwotę ugody było to z pewnością przestępstwo ,a nie wykroczenie... a co za tym idzie grozi ci wyrok karny...

ok tylko ja na razie nie mam zaproponowanej ugody ze wzgledu na zwolnienie lekarskie, wyrok a co jesli nie mialam nigdy do czynienia z prawem? jak to moze wyglac?

co mam robic na ewentualnej sprawie , prosze o pomooc:(

A na jaką kwotę okradłaś pracodawcę ?
Jak będzie sprawa- wziąć adwokata, pokajać się i prosić o łagodny wymiar kary.

n sien nie ma coo ja sama to tak mysle ok 3 tys to gora , jam maja na kamerach to chyba wyprzecm sie nie da rady? nie wiem jak sie zachowac?

adammech napisał:
ok tylko ja na razie nie mam zaproponowanej ugody z

co masz robić skoro niczego od ciebie nie chcą? Bedzie wniosek od pracodawcy tudzież od policji do wyjasnienia sprawy to bedziesz sie martwil - a co zrobic nie wiesz? przyznać sie i przeprosic prosząc o łagodny wymiar kary albo sie nei przyznawać - sam zdecyduj

Sadze, ze sprawa karna raczej jest nieunikniona. A jak sie zachowac.Przyznac sie, wyrazic skruche itp.

Powrót