Błagam o pomoc

• Autor wątku Autor wątku adrinwolczin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adrinwolczin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam pracowałem w firmie Ruch S.A mam windykatorów za Orange 10tys zł po 3 latach przyszło nagle pismo nigdy nic nie dostałem pewnie listy przychodziły na starą firmę... 2 kredyty na 10 tyś zł w parabankach w windykacji i 2 kredyty bez windykacji na kwotę 12 tyś no i dostałem pismo z ruch s.a. że jestem im winien 52 tyś zł mimo że złotówki nie wziąłem i że mam 14 dni na spłatę albo weksel do komornika trafi jak uchronic rzeczy ponieważ mieszkam w mieszkaniu wynajmowanym i wszystko jest właścicielki czyli cioci. Czy można zgłosić się o upadłość konsumencką ta firma ruch S.A fałszuje dokumenty już kilkanaście osób tak zrobili błagam o pomoc błagam

adrinwolczin napisał:
jak uchronic rzeczy ponieważ mieszkam w mieszkaniu wynajmowanym i wszystko jest właścicielki czyli cioci
Umowa najmu z przekazaniem ruchomości do użytku przez najmującego , oraz dokumenty świadczące o własności np. FV czy rachunki imienne.

Najgorsze jest to że te rzeczy mają już ponad 3 lata i ciocia nie posiada faktur więc co można jeszcze zrobić w umowę jest napisane jakie rzeczy są przez nią dane do naszego użytku.
A czy w takiej sytuacji mogę złożyć wniosek o upadłość konsumencką?

może coś jest przedawnione,warto sprawdzić. Jeśli Orange się przez 3 lata n8odzywalo, to pewnie się przedawnilo.

adrinwolczin napisał:
ciocia nie posiada faktur
Jest to miejsce twojego zamieszkania , rzeczy są w twoim władaniu (użytkowane przez ciebie) komornik jak najbardziej może dokonać zajęcia .
adrinwolczin napisał:
A czy w takiej sytuacji mogę złożyć wniosek o upadłość konsumencką?
To pytanie do prawnika (radcy) który to zapozna się z posiadaną dokumentacją , dotyczącą zadłużeń .

Czyli jak ochronić rzeczy które są własnością Cioci ponieważ ona mówi że w umowie jest że wszystkie urządzenia należą wyłącznie do niej A my mamy prawo je we właściwy sposób użytkować

adrinwolczin napisał:
Czyli jak ochronić rzeczy które są własnością Cioci ponieważ ona mówi że w umowie jest że wszystkie urządzenia należą wyłącznie do niej A my mamy prawo je we właściwy sposób użytkować
Żaden dowód , każdy dłużnik mógłby w ten sposób ukrywać majątek.

damian xxx napisał:
Żaden dowód , każdy dłużnik mógłby w ten sposób ukrywać majątek.
A co gdy np wpłaca się raty Komornikowi? Czy wtedy ma prawo zająć mienie ?

Powrót