najważniejsza kwestia czy jest jako tymczasowo aresztowany czy jako osadzony (tzn ma juz wyrok)?
"nie wiem wlasnie bo nic mi nie chca powiedziec bo nie jestem z rodziny... ;( jest w piotrkowie wiec wydaje mi sie ze narazie bedzie na sankcji i potem odrazu bedzie skazany bo ma 10 lat do odsiatki... "
rozumiem że pisząc że ma 10lat do odsiadki posiada już prawomocny wyrok w takim wypadku:
1) najlepiej zadzwonić i zapytac się kiedy odbywają się widzenia w zależności od grupy jaką ma przysługuje mu od 2 w góre liczby widzen miesięcznie żebyś mogła iść na widzenie twój chłopak musi wpisac cię na listę
2) jeżeli jest skazany to najprawdopodobniej tak zalezy od wewnętrzengo regulaminu AS
3)szanse zawsze są ale to trudno powiedziec zresztą wystarczy poczytac temat o przepustkach
jeżeli jest na sankcji czyli został tymczasowo aresztowany jest postępowanie w toku w jego sprawie to:
1) o widzenia musisz prosic prokuratora lub sąd zależy w czyjej dyspozycji jest twój chlopak
2)nie może dzwonić
3) nie ma przepustek
więc najlepiej jak ustalisz czy jest już jako osadzony czy tymczasowo aresztowany wtedy będzie można cos więcej ustalić
Nawet ja pojedziesz osobiście mogą ci nie udzielić wiadomości poniewaz nie jesteś z rodziny najlepiej niech mama twojego chłopaka zadzwoni do AS w Piotrkowie jej powinni udzielić odpowiedzi tutaj znajdziesz numer telefonu :
http://www.sw.gov.pl/index.php/jednostki/8/351