Błagam o szybką odpowiedz! chodzi o as i ak !

• Autor wątku Autor wątku mandy12345
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

mandy12345

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
moj chlopak jest w as od dwoch dni ;( wczesniej odsiadywal kare 4 miesiace a teraz zlapali go i prawdopodobnie dostanie 10 lat... mam kilka pytan co do tego :
1) jak jest z widzeniami w as w piotrkowie ??
2) czy mozna z tamtad dzwonic ??
3) czy ma szanse na przepustke ??
blagam o odpowiedz i z gory dziekuje :)

narazie nic nie wiadomo bo nawet najblizszej rodzinie nic nie chca powiedziec... wydaje mi sie ze ma juz wyrok bo byl poszukiwany ( ale nie listem gonczym ) wrucil z zagranicy tydzien temu i dwa dni temu go zlapali :( nie wiem czy moge jechac do piotrkowa ? powiedza mi cos ?

najważniejsza kwestia czy jest jako tymczasowo aresztowany czy jako osadzony (tzn ma juz wyrok)?

"nie wiem wlasnie bo nic mi nie chca powiedziec bo nie jestem z rodziny... ;( jest w piotrkowie wiec wydaje mi sie ze narazie bedzie na sankcji i potem odrazu bedzie skazany bo ma 10 lat do odsiatki... "

rozumiem że pisząc że ma 10lat do odsiadki posiada już prawomocny wyrok w takim wypadku:
1) najlepiej zadzwonić i zapytac się kiedy odbywają się widzenia w zależności od grupy jaką ma przysługuje mu od 2 w góre liczby widzen miesięcznie żebyś mogła iść na widzenie twój chłopak musi wpisac cię na listę
2) jeżeli jest skazany to najprawdopodobniej tak zalezy od wewnętrzengo regulaminu AS
3)szanse zawsze są ale to trudno powiedziec zresztą wystarczy poczytac temat o przepustkach

jeżeli jest na sankcji czyli został tymczasowo aresztowany jest postępowanie w toku w jego sprawie to:
1) o widzenia musisz prosic prokuratora lub sąd zależy w czyjej dyspozycji jest twój chlopak
2)nie może dzwonić
3) nie ma przepustek

więc najlepiej jak ustalisz czy jest już jako osadzony czy tymczasowo aresztowany wtedy będzie można cos więcej ustalić

Nawet ja pojedziesz osobiście mogą ci nie udzielić wiadomości poniewaz nie jesteś z rodziny najlepiej niech mama twojego chłopaka zadzwoni do AS w Piotrkowie jej powinni udzielić odpowiedzi tutaj znajdziesz numer telefonu : http://www.sw.gov.pl/index.php/jednostki/8/351

a czy moge pisac listy ?? czy wystarczy ze wysle go na adres as w piotrkowie ? nie wiem nic o tym jak go moge zobaczyc napisac czy zadzwonic... pierewszy raz mam doczynienia z aresztem...

[cytat:14ul5i0u]
a czy moge pisac listy ??
[/cytat:14ul5i0u]
pewnie że tak
a co do adresowania listów : imię nazwisko syn x ; AS Piotrków Trybunalski dokładny adres

a jeśli chcesz pogadać swobodniej i zbaczając nieco z tematu zapraszam na wolny temat

MIAŁAM TEN SAM PROBLEM NAJLEPIEJ ZADZWOŃ NA NUMER:(0-44) 732-34-00 I ZAPYTAJ JA NAWET NIE WIEDZIAŁAM NA PEWNO CZY ON TAM PRZEBYWA. ZADZWONIŁAM I ZAPYTAŁAM-FACET POWIEDZIAŁ ŻE NIE POWINIEN UDZIELAĆ TAKICH INF. ALE W KOŃCU ODPOWIEDZIAŁ NA MOJE PYTANIE. A WIĘC GŁOWKA DO GÓRY I DZWOŃ-WTEDY NAJLEPIEJ BĘDZIESZ WIEDZIAŁA

dziekuje :* wczoraj go przewiezli do Piotrkowa i teraz to juz tylko musze kombinowac jak sie z nim zobaczyc... a wiesz moze czy bede mogla isc na widzenie do niego chociaz do 18 brakuje mi pol roku i nie jestem z rodziny ??

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót