błędna data w umowie sprzedaży smochodu

• Autor wątku Autor wątku barbara1955
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

barbara1955

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
sprzedałam samochód w lutym 2021 a na umowie wpisałam błędnie rok 2020 . wyrejestrowałam go zgodnie z terminem tzn do 30 dni od daty sprzedaży Dostałam pismo z urzędu miejskiego o wszczęciu postępowania administracyjnego za niedopełnienie formalności związanych z wyrejestrowaniem pojazdu w ustawowym terminie . Czy istnieje możliwość skorygowania błędnej daty sprzedaży jeżeli nie mam kontaktu z kupującym.

sprzedałam samochód w lutym 2021 a na umowie wpisałam błędnie rok 2020 . wyrejestrowałam go zgodnie z terminem tzn do 30 dni od daty sprzedaży Dostałam pismo z urzędu miejskiego o wszczęciu postępowania administracyjnego za niedopełnienie formalności związanych z wyrejestrowaniem pojazdu w ustawowym terminie. Czy istnieje możliwość skorygowania błędnej daty sprzedaży jeżeli nie mam kontaktu z kupującym.

Nie. Należy skontaktować się z kupującym i skorygować umowe zakupu. Razem zatwierdziliście treść umowe składając swoje podpisy na dokumencie. Póżniej złożyć stosowne oświadczenie o wycofaniu błędnej umowy i wprowadzeniu prawidłowym.

Na zawiadomieniu o zbyciu jaka data została wpisana?

Błędnie data została wpisana 25.02.2020 a powinno być 25.02.2021

Powrót