Błędna informacja na porównywarce.

• Autor wątku Autor wątku oksent
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

oksent

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
10 Sierpnia szukałem połączenia między Warszawą(miejscem odjazdu) a Sosnowcem(miejscem docelowym) na dzień 12 sierpnia dla 7 osób. Strona busradar wyświetliła mi połączenie do Dąbrowy Górniczej PKS Ostrowiec. Dąbrowa Górnicza jest dosyć blisko Sosnowca więc kupiłem 7 biletów. Dopiero gdy wysiedliśmy w Warszawie zorientowaliśmy się, że PKS Ostrowiec jedzie do Dąbrowy pod Radomiem. Firma jest Niemiecka, nie ma żadnego formularza kontaktowego, mają swoje forum gdzie jest parę tematów ale są bez odpowiedzi, więc nawet tam nie pisałem. Znalazłem ich stronę na facebooku prowadzoną po Polsku. Napisałem, następnego dnia odczytali, i zero odpowiedzi. Co mogę zrobić by odzyskać pieniądze?
Pozdrawiam.

https://imgur.com/a/KPRuer4

a co miałeś na bilecie? nie w wyszukiwarce.

Na bilecie miałem Dąbrowa, ale zorientowałem się po zakupie. Na Busradar wyraźnie jest napisane oraz zaznaczone na mapie Dąbrowa Górnicza Centrum

Czyli w trakcie kupowania biletu wiedziałeś że kupujesz do Dabrowy a nie Dąbrowy Górniczej. Poza tym pisałeś że zorientowali,ście się w Warszawie, teraz że już po zakupie biletu.

Jechaliśmy z Węgorzewa do Warszawy i z Warszawy mieliśmy do Dąbrowy Górniczej. Bilety kupiłem 10 sierpnia w okolicach Węgorzewa. W Warszawie 12 sierpnia zorientowaliśmy się, że bilety są do Dąbrowy.

Na porównywarce w warunkach korzystania masz jasno określone:
"Podane informacje są bez gwarancji".

Nie jest to jasne określenie. Jestem pewny, że nie dotyczy to połączeń bo taka strona nie miałaby sensu. Wyobraź sobie stronę informacyjną która w stopce ma, że informacje podane na stronie nie muszą być prawdziwe. Udało mi się zdobyć maila do jakiejś pracownicy busradar która za sytuacje przeprosiła, błąd został naprawiony i postara się jak najszybciej załatwić sprawę przelewu. Można temat zamknąć.

Powrót