R
Rosomaczek12
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Dnia 23.12.2020 r zostałem pozbawiony części dodatku służbowego. Decyzja została wystawiona podczas mojej nieobecności w pracy i nie została mi dostarczona pocztą (dowiedziałem się o tej sprawie dopiero kiedy otrzymałem o prawie 400zł niższą wypłatę). Dopiero dnia 01.02.2021 r (po 2 miesiącach odbierania mi dodatku) otrzymałem za pokwitowaniem kopie tej decyzji i natychmiastowo się od niej odwołałem. Odwołanie złożyłem 14.02.2021 r (nie mam pojęcia jak długo i na jakiej podstawie została ona wstrzymywana przez organ pierwszej instancji za pośrednictwem którego składałem odwołanie). Dopiero 6.04.2021 r otrzymałem odpowiedz od organu odwoławczego że ze względu na moje wątpliwości i błąd administracyjny w treści decyzji, UCHYLA W CAŁOŚCI ZASKARŻANĄ DECYZJĘ I PRZEKAZUJĘ DO PONOWNEGO ROZPATRZENIA (czyt. poprawy błędów popełnionych przez organ pierwszej instancji).
Dnia 10.05.2021 r została wydana nowa decyzja (nie zawierająca błędów) mówiąca o tym że dodatek należy mi zabrać od dnia 1.06.2021r - od której i tak będę się odwoływał.
Pytanie brzmi:
Co z okresem 23.12.2020-31.05.2021 czy za ten czas należy mi się zwrot tego dodatku jeśli był mi on odebrany przez decyzję która była w całości uchylona przez organ odwoławczy? :?:
Jak rozumieć uchylenie tej decyzji?
Jak tego dochodzić?
Dnia 10.05.2021 r została wydana nowa decyzja (nie zawierająca błędów) mówiąca o tym że dodatek należy mi zabrać od dnia 1.06.2021r - od której i tak będę się odwoływał.
Pytanie brzmi:
Co z okresem 23.12.2020-31.05.2021 czy za ten czas należy mi się zwrot tego dodatku jeśli był mi on odebrany przez decyzję która była w całości uchylona przez organ odwoławczy? :?:
Jak rozumieć uchylenie tej decyzji?
Jak tego dochodzić?
Ostatnia edycja: