A
AndMkrt
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam. Na forum znalazłem podobne tematy, ale nie konkretnie z tym pytaniem. Chodzi o to iż wystawiono mi mandat za jazdę bez ważnego biletu w MPK Wrocław. Kontroler wystawił błędny mandat, a dokładnie wpisał linię autobusu (127) którym nie jechaliśmy. Zdarzenie miało miejsce na ul. Śrubowej, a bus nr 127 nie przejeżdża tamtędy.
Mandat uprawnia mnie do dalszej jazdy autobusem w którym go wystawiono. W tym przypadku ten mandat nie pozwalał na dalszą jazdę i narażał mnie na kolejny, jeśli byłaby następna kontrola.
Czy muszę uregulować tak źle wystawiony mandat? W sumie wychodzi że zostałem ukarany za coś co nie miało miejsca, czyli za jazdę na gapę autobusem 127 (którym nie jechałem) i to w miejscu gdzie tego autobusu nie było.
Będę wdzięczny za jakieś info na ten temat.
Mandat uprawnia mnie do dalszej jazdy autobusem w którym go wystawiono. W tym przypadku ten mandat nie pozwalał na dalszą jazdę i narażał mnie na kolejny, jeśli byłaby następna kontrola.
Czy muszę uregulować tak źle wystawiony mandat? W sumie wychodzi że zostałem ukarany za coś co nie miało miejsca, czyli za jazdę na gapę autobusem 127 (którym nie jechałem) i to w miejscu gdzie tego autobusu nie było.
Będę wdzięczny za jakieś info na ten temat.