Błędny przelew mBank

• Autor wątku Autor wątku moooo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

moooo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Potrzebuję szybkiej odpowiedzi czy jeśli przed nr rachunku na który przelewam pieniądze nie wpisałam PL( pozostałe cyfry sie zgadzają) a dane odbiory są poprawne to czy przelew dojdzie? Jesli nie czy mam jakąś szansę na odzyskanie pieniędzy?

No właśnie trochę sie obawiam że jednak nie bo wysłałam 2 dni temu i do tej pory przelew nie jest zaksięgowany a w poniedziałek rano mija termin płatności

Jeśli to przelew krajowy, to na stronie KIR masz informacje o bankach, które korzystają z systemu Elixir oraz informacje, w jakich godzinach zlecenia są księgowane jako wychodzące i przychodzące.

Poprzedzenie PL (czyli standard IBAN), o ile dobrze pamiętam, jest wymagane tylko dla przelewów zagranicznych, i w takim przypadku do realizacji przelewu potrzeba więcej czasu - nawet do 5 dni. Wyjątkiem są przelewy między bankami korzystającymi z systemu SEPA (przelewy pomiędzy krajami UE), które najczęściej dochodzą na następny dzień roboczy.

moooo napisał:
No właśnie trochę sie obawiam że jednak nie bo wysłałam 2 dni temu i do tej pory przelew nie jest zaksięgowany a w poniedziałek rano mija termin płatności

A co powiedzieli na infolinii mBanku...dzwoniłaś do nich w ogóle? :o

no właśnie nie mogę się tam dodzwonić

Skorzystaj zatem z opcji "czatu" - jest w menu "Ekspert online", po zalogowaniu do systemu transakcyjnego.

Powrót