Blokada konta na Allegro przez podanie numeru konta partnera

• Autor wątku Autor wątku Molxon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Molxon

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam
Sprawa wygląda następująco, otóż moja dziewczyna założyła jakieś 2 tygodnie temu na Allegro konto, a że nie ma swojego konta w banku, do wypłat z subkonta w Allegro podała mój numer konta. Dziś patrzę, konto jest zablokowane. Czy jest możliwe że przez to, serwis Allegro.pl zawiesił mojej dziewczynie konto? Czy jest to jakoś uregulowane prawnie, że nie można podać np numeru konta partnera w takim serwisie?

No właśnie nie dostaliśmy żadnego maila odnośnie zawieszenia konta.

Mail wysłaliśmy. A jeszcze druga sprawa odnośnie wypłat z PayU. Wczoraj zleciliśmy wypłatę, i jeśli ma status zakończona tzn że pieniądze dojdą na moje konto, tak?

Jeszcze jedno pytanie, może banalne. Bo również wczoraj przed zakończeniem aukcji, znalazłem uszkodzenie na sprzedawanym przedmiocie. Problemy z netem uniemożliwiły mi wycofanie aukcji wcześniej aniżeliby bodajże 2 minuty przed końcem. Czy może ktoś niezadowolony z tego faktu, wysłał na Nas skargę do Allegro i z tego powodu zawiesili konto?

Hehe ok, jak mi odpiszą z Allegro to odświeżę temat, jak na razie dzięki Ci kolego loco1 za poświecenie czasu i wiedzę;)

Powrót