Blokada konta!

• Autor wątku Autor wątku krusnik02
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krusnik02

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!

W grudniu 2010r. komornik zajął mi konto na wniosek wierzyciela. Bank dał blokandę na konto i pobrał środki, które na nei wpłynęły. Sprawę dosyć szybko wyprostowałem w styczniu tego roku, a wierzyciel zwrócił się do komornika o zawieszenie egzekujci i odwołanie wszelkich zajęć. Tak też się stało. Komornik wysłał postanowienia o zawieszeniu egzekucji i odwołaniu wszelkich zajęć. Bank kwotę, którą mi zabrał oddał ale nie zdjął blokady konta. Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

Zawieszenie to powstrzymanie się od dalszych czynności, przy czym poprzednio wykonane pozostają w mocy (zajęcie rachunku bankowego).

Wierzyciel powinien złożyć wniosek o umorzenie postępowania egzekucyjnego, nie zawieszenie.

rewt napisał:
Zawieszenie to powstrzymanie się od dalszych czynności, przy czym poprzednio wykonane pozostają w mocy (zajęcie rachunku bankowego).

Wierzyciel powinien złożyć wniosek o umorzenie postępowania egzekucyjnego, nie zawieszenie.

No tak ale postanowienie jest również o odwołniu wszelkich zajęć! Nawet w rozmowie z kancelarią komorniczą przyznali, że bank powinien usunać blokadę bo oni takie pismo do nich wysłali!

Powrót