Bon na zasiedlenie / 3500 zł

• Autor wątku Autor wątku PabloWR
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PabloWR

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie,

03.08.2017 roku, dostałem bon na zasiedlenie w wysokości 3500 zł .

Niestety Urząd Pracy nie chciał mi przyznać 8000 zł. - podarował mi pieniadze które były przeznaczone na kurs spedytora / aczkolwiek tego kursu się nie doczekałem ponieważ wszedzie są weekendowe. Znalazlem sam pracę i wywiazuje się z umowy Urzędu Pracy.

Dodam że jestem osobą niepełnosprawną od urodzenia, z MOPS mam orzeczenie w stopniu lekkim, z ZUS - całkowita niezdolność do pracy, z tego co widzę na umowie, środki mieli z PFRON-u.

Moje pytanie brzmi : Czy mogę wystawić prośbę do Starosty lub Dyrektora UP ( nie przepada za mną strasznie ) o wyrównanie bonu zasiedleniowego do 8000 zł, Pani z PFRON uważa, że kwota 3500 zł jest niezgodna z prawem ponieważ mają rocznie o wiele wiecej srodków na takie osoby jak ja,

Proszę o pomoc.

PabloWR napisał:
dostałem bon na zasiedlenie w wysokości 3500 zł .
PabloWR napisał:
Czy mogę wystawić prośbę do Starosty lub Dyrektora UP ( nie przepada za mną strasznie ) o wyrównanie bonu zasiedleniowego do 8000 zł, Pani z PFRON uważa, że kwota 3500 zł jest niezgodna z prawem ponieważ mają rocznie o wiele wiecej srodków na takie osoby jak ja
Pani z PFRON najwidoczniej nie wie, że ostatecznie kwotę bonu na zasiedlenie reguluje umowa cywilnoprawna.
Podpisując umowę z PUP przystał Pan na takie warunki finansowe, zatem nie ma podstawy prawnej, aby PUP "dopłacił" Panu cokolwiek więcej. Umowa obowiązuje na 3,5tys. zł i taka kwota się Panu należy. Nic więcej.

Ostatnia edycja:
Powrót