D
Dominike
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
w 2018 dostalem bon na zasiedlenie - przeprowadzilem sie ze swojej rodzinnej miejscowosci(w ktorej jestem zameldowany) do olsztyna i tam pracowalem rok.Po tym czasie wyjechałem i pracowalem przez 4 lata za granicą,i aktualnie wrocilem mając 29 lat. Planuje wyjechac do warszawy, by tam znaleźć prace. Chcialem wziac drugi raz bon na zasiedlenie, wiec zadzwoniłem do urzędu, i pani mi powiedziala, ze bon jest przyznawany tylko jeden raz w danym urzedzie, lecz znalazlem informacje, ze moge go dostac, jak zarejestruje sie w innym urzedzie.
Mam więc pytanie:
Musze sie więc zarejestrować w innym urzedzie pracy by dostać drugi raz bon na zasiedlenie? Czy wymagane jest zameldowanie? wyczytałem że "dozwolona rejestracja tylko w jednym urzędzie pracy właściwym ze względu na miejsce zameldowania stałego lub czasowego".
Dziękuję za pomoc.
Mam więc pytanie:
Musze sie więc zarejestrować w innym urzedzie pracy by dostać drugi raz bon na zasiedlenie? Czy wymagane jest zameldowanie? wyczytałem że "dozwolona rejestracja tylko w jednym urzędzie pracy właściwym ze względu na miejsce zameldowania stałego lub czasowego".
Dziękuję za pomoc.
Ostatnia edycja: