K
kubisia17
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Witam. w kwietniu otrzymałam bon na zasiedlenie. od 04.05 mam umowę o pracę, którą zgodnie z wytycznymi z urzędu dostarczyłam do urzędu. w zeszłym miesiącu, dokładnie 18 października pojechałam do urzędu przedstawić dokumenty za pół roku pracy - listy płacy i druki zus. Pani z urzęduje sprawdziła,powiedziała, że są dobre, ale z racji tego, iż mam umowę od 04 maja a nie od 1 maja muszę jeszcze dostarczyć druki za listopad żeby było pełne pół roku. nie chciała przyjąć ode mnie druków które miała i stwierdziła, że mam dostarczyć wszystkie razem w grudniu. Zrozumiałam ją, że mogę to zrobić do końca grudnia. Chciałam tam pojechać 24.12, bo tylko wtedy miałam dzień wolny ale urząd był w ten dzień zamknięty.
Do czego zmierzam - 8 miesięcy od dnia otrzymania bonu minęło 17.12. Boję się teraz strasznie, że każą mi oddawać pieniądze przez to, że nie dowiozłam im dokumentów do tego dnia. nadmieniam, że dokumenty od pracodawcy dotałam 18.12 czyli w zasadzie już po terminie.
Czy mogę rządać ode mnie zwrotu tego bonu? Co ja mogę zrobić, jeśli pani w urzędzie nie będzie pamiętała że byłam u niej w zeszłym miesiącu
jak rozumiem zapis w umowie, że "W terminie do 8 miesięcy od dnia otrzymania bonu należy udokumentować pozostawanie w zatrudnieniu, wykonywanie innej pracy zarobkowej lub prowadzenie działalności gospodarczej przez okres co najmniej 6 miesięcy.
W przypadku niespełnienia powyższego warunku kwota bonu na zasiedlenie podlega zwrotowi proporcjonalnie do udokumentowanego okresu pozostawania w zatrudnieniu, wykonywania innej pracy zarobkowej lub prowadzenia działalności gospodarczej w terminie 30 dni od doręczenia wezwania starosty.
Proszę o pomoc
Do czego zmierzam - 8 miesięcy od dnia otrzymania bonu minęło 17.12. Boję się teraz strasznie, że każą mi oddawać pieniądze przez to, że nie dowiozłam im dokumentów do tego dnia. nadmieniam, że dokumenty od pracodawcy dotałam 18.12 czyli w zasadzie już po terminie.
Czy mogę rządać ode mnie zwrotu tego bonu? Co ja mogę zrobić, jeśli pani w urzędzie nie będzie pamiętała że byłam u niej w zeszłym miesiącu
W przypadku niespełnienia powyższego warunku kwota bonu na zasiedlenie podlega zwrotowi proporcjonalnie do udokumentowanego okresu pozostawania w zatrudnieniu, wykonywania innej pracy zarobkowej lub prowadzenia działalności gospodarczej w terminie 30 dni od doręczenia wezwania starosty.
Proszę o pomoc