Bon na zasiedlenie

• Autor wątku Autor wątku Freshoc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Freshoc

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Moj pracodawca z bledna data zglosil mnie do ZUSu zadeklarowal sie ze to wyprostuje, ale do tej pory nie otrzymalem dokumentow ani ZUA ani ZWUA, 06.02.17 mija ostateczny termin rozliczenia bonu, urzedniczka odpowiedzialna za ta sprawe, wymaga ode mnie jakiegokolwiek dokumentu ze cos w tej sprawie zrobilem, wiec jedyne co mi zostalo, bo oczywiscie w ZUSie nic nie moge wyjasnienie tej sprawy lezy w 100% po stronie bylego pracodawcy, ktory z reszta juz zamknal firme, to zlozenie skargi zazelenia lub jakiegos pozwu i dostarczenie potwierdzajacego o tym dokumentu, stad moje pytanie, czy wystarczy skarga, czy musze wytoczyc pozew i przedewszystkim gdzie mam sie skierowac czasu jest naprawde malo. Musze to zrobic w poniedzialek z samego rana w Krakowie bo tu dzialala firma i dostarczyc je tego samego dnia do polozonego 200km dalej Ostrowca Swietokrzyskiego. Prosze o pomoc!

Freshoc napisał:
Moj pracodawca z bledna data zglosil mnie do ZUSu zadeklarowal sie ze to wyprostuje
Na piśmie? W tej sytuacji zalecam zobowiązywanie pracodawcy na piśmie za zwrotnym poświadczeniem odbioru.
Freshoc napisał:
ale do tej pory nie otrzymalem dokumentow ani ZUA ani ZWUA
A w ZUS złożył?
Freshoc napisał:
urzedniczka odpowiedzialna za ta sprawe, wymaga ode mnie jakiegokolwiek dokumentu ze cos w tej sprawie zrobilem
Prawidłowo. "Na gębę" niczego się nie załatwia... Czy jest Pan w stanie udowodnić, że zgłaszał Pan nieprawidłowości pracodawcy?
Freshoc napisał:
Musze to zrobic w poniedzialek z samego rana w Krakowie bo tu dzialala firma i dostarczyc je tego samego dnia do polozonego 200km dalej Ostrowca Swietokrzyskiego.
Trochę późno prosi Pan o pomoc... Ekspresowo nic nie zdziałamy.
Proszę póki co pisemnie poprosić swój PUP o wydłużenie terminu na złożenie wymaganych dokumentów ze względu na skomplikowaną sytuację.

Ostatnia edycja:
Powrót