Bon na zasiedlenie

• Autor wątku Autor wątku Lyndrym
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lyndrym

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam! Dostalem bon na zasiedlenie z urzedu pracy. 3 miesiace przepracowalem w Polsce(zostaly 3 zeby zachowac caly bon). Trafila mi sie praca o wiele lepsza za granica wiec skorzystalem. Nie chca mi zaakceptowac umowy o prace zagranicznej, mimo ze nie ma w regulaminie urzedu ani ustawie nic na ten temat, ze nie mozna pracowac za granica. Kobieta wymusza na ludziach zeby podpisywali podczas rejestracji(wymagane zeby wziaac to jako bezrobotny) w urzedzie, ze nie podejma pracy za granica. Podpowie ktos co moge zrobic? Nie myslalem podczas podpisania ze wyjade za granice. Po prostu oddac pieniadze za 3 miesiace? To w ogole legalne zeby wymagac od ludzi, ze sie pod tym podpisza?
Dziekuje za podpowiedzi

Lyndrym napisał:
Trafila mi sie praca o wiele lepsza za granica wiec skorzystalem. Nie chca mi zaakceptowac umowy o prace zagranicznej
A wynagrodzenie za pracę będzie płacone w jakiej walucie? To pracodawca polski czy zagraniczny? I czy składki będą opłacane do ZUS w Polsce?

Ostatnia edycja:
Kosssz napisał:
A wynagrodzenie za pracę będzie płacone w jakiej walucie? To pracodawca polski czy zagraniczny? I czy składki będą opłacane do ZUS w Polsce?

Zagraniczna waluta oraz pracodawca, oplacane skladki w tym kraju.

Lyndrym napisał:
Zagraniczna waluta oraz pracodawca, oplacane skladki w tym kraju.
"W tym kraju", to znaczy w Polsce, czy w kraju świadczenia pracy?

Ostatnia edycja:
Powrót