Bon zasiedleniowy

• Autor wątku Autor wątku kawa99
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kawa99

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam
Potrzebuje porady glownie jakich argumentow prawnych mam uzyc aby uzyskac zgode od dyrektora PuP w Radomiu na przydzielenie mi zgody na bon. Rozmawialem, podpierajac sie ustawa z dnia 20 kwietnia 2004 roku o promocji zatrudnienia..." z urzednikiem w PuP natomiast jego odpowiedz byla taka iz poinformowal mnie ze w tym roku nie przyznaja tych bonow ze wzgledu na fundusz i jedynie dyrektor moze zmienic dla jednostki ta decyzje wiec umowilem sie na spotkanie za tydzien w poniedzialek i prosze o porade jak mam sie przygotowac do tej rozmowy i jak mam go mowiac prosto przekonac do zmiany decyzji.
Z gory dziekuje

Koniec roku budżetowego (niestety połowa października, to w tym aspekcie już koniec roku), to nie pora na zmiany w planie finansowym jednostki na dany rok budżetowy. Tym bardziej, że takie decyzje z reguły zapadają na wyższym szczeblu niż funkcja dyrektora UP - z reguły decyduje o tym starosta albo rada powiatu.
Rozmawiając z Dyrektorem po prostu wprost przedstaw swoją sytuację zawodową i argumenty, dla których te wsparcie finansowe jest Ci niezbędne. Miej jednak świadomość, że aby środki się znalazły muszą być gdzieś zaoszczędzone, więc jeśli takowe oszczędności się nie znajdą to... "z pustego i Salomon nie naleje".

Powrót