H
HaloPraca
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam chciałbym przedstawić swoją sytuacje odnośnie przydzielenia dla mnie Bonów zasiedleniowych, bo nie wiem czy jest sens teraz się starać o to..Otóz jest sytuacja taka..W 2014r. ukończyłem szkołę nie decydowałęm się na dalszą naukę i zarejestrowałem się w UP było to na przełomie kwietnia/maja 2014r. Następnie jakoś we wrześniu znalazłem sobie prace w Lublinie 100km od miejsca zamieszkania pierw było szkolenie a w październiku zacząłem prace już..Ostatnio znajomy się mnie pytał czy dostałęm Bon zasiedleniowy to odpowiedziałem mu, że nie wiem co to jest nawet nikt mi nic na ten temat nie mówił nigdy..No i jak sobie poczytałem o tym to tam było info, że trzeba conajmniej 3 miesiące być zarejestrowanym w UP conajmniej 80km od miejsca zamieszkania mieć prace..Więc to tak jakby dla mnie się zgadzało, bo od kwienia/maja do października minęły 3 miesiące i odległość również się zgadza, bo ponad 80km pisałem do UP @ z prośbą o udzielenie mi informacji na ten temat czy mogę się nadal starać o to no, ale czekam 1tydz czasu i brak odpowiedzi, a nie mam jak się tam udać z powodu pracy w innym mieście więc pomyślałem, że napisze tutaj i będę mógł liczyć na Waszą pomoc odnośnie tego. Pozdrawiam