K
Kamil7512
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam, jakiś czas temu zakupiłem samochód za 800zł który planowałem mieć na bardzo krótki okres czasu. Służył mi głównie do zabawy i jak można się domyślać zepsuł się bardzo szybko. Postanowiłem oddać go na złom i okazało się, że w dowodzie rejestracyjnym widnieje nazwisko osoby której umowy kupna-sprzedaży nie otrzymałem od poprzedniego właściciela. Skontaktowałem się z nim w celu wyjaśnienia, lecz jedyne co usłyszałem to ze sam zgubiłem, bo on mi wszystkie dokumenty dostarczył i sprawdzałem je przy nim. Faktycznie sprawdzałem te dokumenty ale był to mój pierwszy samochód który kupowałem i nie do końca wiedziałem na co zwrócić uwagę. Teraz pojawia się problem, że zbliża się termin przeglądu i oc pojazdu którego nie chcę płacić, ponieważ auto nadaje się na złom. Kolejny problem to nawet jeślibym musiał zapłacić za przegląd to w dowodzie rejestracyjnym już nie ma miejsca na kolejną pieczątkę wiec jestem trochę w sytuacji bez wyjścia. Czytałem na internecie o tym, że mogę zwrócić pojazd z wadą prawną lecz auto z mojej winy nadaje się na złom więc chyba to odpada, a naprawa auta nie wchodzi w grę.Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedź.