Brak części w serwisie

• Autor wątku Autor wątku lukinho
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukinho

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, posiadam telefon na gwarancji lg g flex 2. Jakieś pół roku temu uszkodziła mi się szybka aparatu tylnego. Użytkowałem telefon dalej, gdyż byłem świadom, że usterka nie podlega naprawie gwarancyjnej. Dwa miesiące temu telefon kilka razy dziennie pokazywał komunikat o braku karty sim, mimo, że karta cały czas była zainstalowana. Po kilku dniach telefon przestał działać. Prawdopodobnie padła płyta główna. Wysłałem telefon na naprawę gwarancyjną 10.08.2017. Pod koniec miesiąca otrzymałem telefon z powrotem nie naprawiony z wyceną naprawy płatnej, gdyż jak twierdzi serwis, nie mogą dokonać naprawy, gdy telefon ma uszkodzenie mechaniczne. Wysłałem urządzenie ponownie ze zgodą na naprawę płatną. Telefon dotarł na serwis na początku września, dnia 18.10.2017 otrzymałem wiadomość, że telefon nie zostanie naprawiony, bo nie ma części do niego. Co mam teraz zrobić, nie zależy mi na aparacie, tylko na tym aby telefon działał, a płyta główna podlega ciągle gwarancji. Nawet jeśli sam wymienię szkło aparatu to serwis stwierdzi, że była ingerencja w telefon z mojej strony i też nie naprawią mi telefonu. Dodam tylko, że telefon był już wymieniony na inny model dzień po zakupie, bo był wadliwy, następnie po kilku miesiącach znalazł się w serwisie z powodu wady wyświetlacza. A teraz przez głupią szybkę od aparatu mam wyrzucić telefon do kosza, skoro ciągle podlega gwarancji? Proszę o poradę.
Pozdrawiam.

Powrót