brak kontaktu oraz możliwości zwrotu towaru

• Autor wątku Autor wątku Bartosz93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bartosz93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. potrzebuje pomocy prawnej zakupiłem 2 reflektory samochodowe (używane) przez olx. wiedziałem o minimalnych plamkach na szkle ale reszta miała być ok. lampy miały być oryginalne. paczka przyszła (pobraniowa) po rozpakowaniu pierwsze co to stan lampy po prostu nie mają prawa świecić brak odbłyśników z powodu rozszczelnienia, ułamana kostka elektryczna, uszkodzone gniazda silników do regulacji a co najgorsze lampy to uzywany chiński słabej jakości zamiennik. Po kontakcie ze sprzedającym (odrazu po rozpakowaniu) stwierdził ze nie zna sie i nie ma możliwości oddania mi pieniędzy bo ich już nie ma i że mam dzwonić za pare dni. Na chwile obecną nie odbiera telefonów ani nie odpisuje na smsy. prosze o porade dziękuje:rolleyes:

1. Pismo z żądaniem odstąpienia do umowy, art. 556 i dalsze KC, osobno nadajesz reflektory. W piśmie informujesz o nadaniu reflektorów.
2. Sąd.

mógł by ktoś pomóc w napisaniu takiego pisma z artykułami itd itd ? ja sam nie mam pojęcia jak sie zabrać do tego wszystkiego

Pismo jak każde urzędowe. Przeczytaj Art. 556 oraz 560 i po prostu w piśmie zażądaj tego co te artykuły pozwalają i powołaj się właśnie na nie.

Powrót