BRAK KWOTY W UMOWIE ZLECENIE

• Autor wątku Autor wątku asia kowalska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asia kowalska

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
mam pytanie

dostałam (po kontroli pracodawcy przez PIP) umowę zlecenie do podpisu oczywiście z datą z przed roku, a jestem na fikcyjnym samozatrudnieniu tyle że w tej umowie nie ma kwoty. jest zapis że kwota będzie comiesiecznie negocjowana. czy tak może być? czy umowa jest ważna? fikcyjne samozatrudnienie zostawiam dla PIPu (a swoją drogą ten PAn jest posłem z PISu który pod sztandarami kościoła popierał walkę z fikcyjnym samozatrudniem, czyż to nie obrzydliwe)

drugie pytanie czy zgodny z prawem jest zapis o całkowitym zakazie konkurencji przez kres jednego roku (dostanę wtedy 80 % wynagrodzenia, oczywiście którego jeśli nie ma go w umowie?)

Dziekuję za odpiwedź Asia

... a co PIP na to?

Nie podpisuje się umowy z datą "sprzed roku". Co to takiego "fikcyjne samozatrudnienie"?

Bez obrazy ale Kościoła do Pani umów proszę nie mieszać :)

Z Pani postu wnioskuję, iż prowadzi Pani działalność gospodarczą ("samozatrudnienie") i wykonywała Pani jakieś zlecenie na rzecz posła. Te kwestie reguluje prawo cywilne.

wydaje mi się że pytanie było oczywiste czytma Pana odpowiedzi i muszę powiedzieć że są tendencyjne. Jaśniej tłumaczyć nie zamierzam. Prasa ,,bębni" o fikcyjnym samozatrudnieniu" a PAn się pyta co to jest? Bez obrazy ale proszę się podszkolić. A na pytanie i tak Pan nie odpowiedział

Powrót