C
Carera
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 1 533
Dzień dobry, czy urząd miasta może odmówić mi wejścia na teren bez maski, jeśli mam zaświadczenie od lekarza , ze nie mogę jej nosić ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dziękuję bardzo, a jakaś podstawa prawna?qwary1 napisał:nie może odmówić
Dokładnie co zawiera zaświadczenie ?Carera napisał:mam zaświadczenie od lekarz
Czyli ?Carera napisał:Nazwę schorzenia
całościowych zaburzeń rozwoju, zaburzeń psychicznych, niepełnosprawności intelektualnej w stopniu umiarkowanym, znacznym albo głębokim
Jednak nie liczy się Twoje zdanie, a faktycznie jak ów zaburzenie jest traktowaneCarera napisał:Wedle mojej oceny - tak.
Carera napisał:Ja znam paragrafy, na postawie których mogę maski nie nosić . Chciałabym poznać takie- o ile takie są - które pozwalają np. urzędnikom nie obsłużyć takiej osoby .
Carera napisał:wtedy wtrąciła się druga urzędniczka , ze ona tez ma, a i tak musi nosić .
Nie ma takowych. Brak maseczki w Pani przypadku, nie usprawiedliwia odmowy urzędników.Carera napisał:Chciałabym poznać takie- o ile takie są - które pozwalają np. urzędnikom nie obsłużyć takiej osoby .
Niestety, próbowałam i tego, ale wszystko , co ogranicza mi w jakikolwiek sposób przestrzeń oddechową stanowi problem. Dziękuję bardzo za pomoc i zainteresowanie tematem.Latrommi napisał:Sugerowałabym przyłbicę, choć podejrzewam, że jeśli jej Pani nie nosi, to ona też stanowi problem.