brak minitów od 4lat

• Autor wątku Autor wątku ulciap
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

ulciap

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam Państwa okazało się że były mąż nie spłacił 800 zł w Santander Consumer Bank i teraz gdy myśle o sprzedaży mieszkania na które był wzięty kredyt hipoteczny dowiaduje się ze nadal jest kwota do spłaty.Czy to jest zgodne z prawem żeby bank przez 4 lata nie dał znać że coś zostało do spłaty?Przez te 4 lata nie przyszedl ani jeden list, Dziekuje i pozdrawiam

Może przychodziły wezwania ale mąż Pani nie poinformował o tym.

Nie jest to możliwe, bo on wyjechał a ja mieszkam pod adresem na ktory byl brany kredyt.

A może tam zostało wszystko spłacone a Bank naliczył sobie jakieś odsetki od jakiejś małej sumki. Wiele jest takich spraw gdzie bank sam coś źle rozliczy i zostają jakieś grosze które później bank hoduje.

Czy bank nie wyjaśnił czemu nie było wezwań ?

Pani przełączyła mnie do windykacji a tam kolejna Pani że muszę to szybko spłacić i czy będzie spłata bo jak nie to ona to do komornika odda... a na pytanie dlaczego tyle lat nic po prostu nie umiała odpowiedzieć dlatego pytam czy to jest zgodne z prawem i dlaczego po tylu latach coś wychodzi dopiero.

Ale powiedzieli z czego wynika ta kwota ?

Czy to jest kwota która wynika z niespłaconych rat ?

Mi się coś wydaje że ta kwota to to o czym napisałem wyżej.

Ps. Do komornika nie mogą oddać bez Bankowego tytułu egzekucyjnego ( BTE ) lub zwykłego Nakazu Zapłaty

A całkiem możliwe że jest to przedawnione już.

Ostatnia edycja:
Spłacaliśmy kredyt na pół ja dzień wcześniej niż on ale przez to nie powstało 800 zł... Powiedziała pani w banku że pozostałość z kredytu i tyle sie dowiedziałam.
Jak można to sprawdzić czy to może być przedawnione

Tutaj musisz poczekać na odpowiedz kogoś bardziej obeznanego.

Mi się wydaje ze przedawnienie liczy się od dnia wymagalności ostatniej raty.

Ani BTE ani Nakazu zapłaty raczej nie posiadają bo już by był komornik. No i dostałabyś wypowiedzenie umowy kredytu.

Dziękuje bardzo:)pozdrawiam

ulciap napisał:
to ona to do komornika odda...
Zapytaj czy jest BTE z klauzulą. Jeśli nie ma - to niech odda, najpierw uzyskując wskazane kwitki. A ty oddasz do sądu z art 840 kpc bowiem wówczas roszczenie jest przedawnione

Powrót