Brak możliwości zwrotu

• Autor wątku Autor wątku MrPuch1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MrPuch1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Mam problem ze zwrotem produktu. Zakupiłem wczoraj kurtkę w pewnej znanej sieci sklepów odzieżowych (sklep stacjonarny). Kurtka nie posiadała fabrycznej metki (tej papierowej, na żyłkę), więc sprzedawczyni wydrukowała nową i jakoś prowizorycznie ją przyczepiła. Przymierzyłem kurtkę ponownie w domu i okazało się, że jest odrobinę za duża. Niestety podczas przymierzania odpadła mi ta metka przyczepiona przez sprzedawczynię. Dzisiaj poszedłem do tego samego sklepu w celu zwrócenia tej kurtki. Kurtka jest nienaruszona, pokazałem również sprzedawczyni paragon i metkę, tłumacząc, że oryginalnej metki w ogóle nie było. Pani jednak zasłaniała się regulaminem zwrotów, że koniecznie musi być przypięta metka. To jest jakiś absurd, bo metka została przypięta przez samego sprzedawcę, czy nie można jej po prostu drugi raz przypiąć? Dostałem jedynie numer do centrali firmy, ale wątpię, że znajdę tam pomoc. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Po głowie chodzi mi jedynie myśl, żeby jakoś profesjonalnie przypiąć tę metkę i po prostu pójść jeszcze raz.

SKlep nie ma obowiązku przyjmowania zwrotów pełnowartościowych produktów i może kształtować warunki wg swojego upodobania.

Równie dobrze mógłby wymagać wyrecytowania wierszyka przy zwrocie :)

Witam.
Chciałbym się podpiąć pod temat.
Zakupiłem grzejnik olejowy wczoraj w sklepie w moim mieście. Miał on służyć do nagrzania pokoju mojego syna. Grzejnik świetnie nagrzewa pokój,tylko jest jeden problem,grzejnik przy nagrzewaniu bądź po całkowitym nagrzaniu wydaje strasznie głośne dźwięki( głośne stukanie) Przez to mój syn nie może spać w nocy,bo go te odgłosy budzą.Miałem inny grzejnik olejowy,bardzo podobny i tamten w ogóle nie wydawał z siebie dźwięków.Czy mam prawo zwrócić grzejnik?Wiadomo wpierw poproszę o reklamacje,jednak jeśli sprzedawca uzna że tn grzejnik tak ma,to czy mam prawo oddać ten grzejnik i dostać z powrotem pieniądze?Ten odgłos sam słyszę w drugim pokoju,także to jest dość spory problem ; /
Proszę o odpowiedź. Dziękuję"

Powrót