Brak naprawy laptopa lenovo po okresie 15dni

• Autor wątku Autor wątku karolina1123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karolina1123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Tak jak w temacie mam ciągły problem z serwisem Lenovo a konkretnie z przedłużającą się naprawą byłam zmuszona kupić drugiego laptopa innej marki, ale od początku kupiłam laptopa Lenovo y580 w sklepie x-kom Częstochowa dnia 01.02.2013 i tu się zaczyna atak napraw gwarancyjnych i nie tylko pierwsza naprawa-17.01.2014 druga naprawa-12.02.2014 trzecia naprawa-28.05.2014 czwarta naprawa-18.07.2014 piąta to była reklamacja o niezgodność towaru z umową-22.10.2014 którą uznali i niby coś naprawili, ale usterka dalej występowała szósta naprawa-06.11.2014 siódma reklamacja o niezgodność towaru z umową-05.12.2014 bazowali na protokołach serwisowych serwisu gwarancyjnego medion (Lenovo) nie uznali ósma naprawa-22.02.2015 i teraz mam ostatnią naprawę-31.01.2014, która jest jeszcze uznana jako naprawa gwarancyjna chodź jest już po gwarancji i tu pytanie do państwa czy mogę coś z tym zrobić, bo powinnam dostać odpowiedz na e maila ze laptop jest już naprawiony dzwoniłam do Lenovo to powiedzieli ze może naprawa potrwać jeszcze 3-7dni, choć konsultant nic nie wspominał czy czekają na części itp.
jak się pytałam przez telefon rzecznika praw konsumenta to powiedział ze mogę napisać do gwaranta tylko nie wiem, kto jest gwarantem i jak sprawdzić, kto, nim jest pismo
W dniu 09.02.2015 przekazałem Państwu laptopa Lenovo y580 do naprawy gwarancyjnej. Zgodnie z informacją telefoniczną naprawa powinna zostać wykonana bez zbędnej zwłoki w terminie 15dni roboczych. Pomimo upływu czasu oraz licznych próśb - laptop nadal nie jest naprawiony. W związku z powyższym, w oparciu o art. 471 kc wzywam Państwa do niezwłocznego (tj. w terminie 7dni) wydania mi naprawionego laptopa lub zwrotu pieniędzy - pod groźbą skierowania wniosku do rzecznika praw konsumenta lub wynajęcia na koszt gwaranta adekwatnego laptopa zastępczego. Niezależnie od powyższego informuję również, że jeśli decyzja gwaranta nadal będzie odwlekana uznam taką sytuację za występowanie w laptopie usterki nieusuwalnej i będę dochodzić wymiany laptopa na wolny od wad.

Proszę o usuniecie tematu.

Powrót