Brak odpowiedzi banku na reklamację

• Autor wątku Autor wątku ORANGE92
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

ORANGE92

Użytkownik
Odpowiedzi
60
Witam. Dnia 12 września (czwartek) złożyłem do banku reklamację z żądaniem zwrotu prowizji za wcześniej spłacony kredyt poprzez formularz internetowy. 14 września (sobota) otrzymałem odpowiedź z banku, że odniosą się do reklamacji najwyżej do 14 dni. Ustawowo powinni odpowiedzieć do 14 października (gdyż Reklamacje otrzymali 12 września a licząc od dnia następnego, 30 dni na odpowiedź mija dnia 13 października, ale że ten jest dniem wolnym od pracy, to termin upływa 14 października) lecz do tej pory nic nie otrzymałem. Pytanie jest takie:
Jeżeli bank nie odpowie do końca dzisiejszego dnia, to bedzie znaczyło, że uzna reklamację i otrzymam zwrot prowizji? Czy może sprawa wygląda inaczej i bank wcale nie musi odpowiadać, a co więcej, żadnego zwrotu nie otrzymam?

Jeżeli ma to znaczenie to dodam, iż jest to reklamacja na otrzymaną odpowiedź w związku ze zgloszeniem (nazwijmy je zgłoszenie nr 1)

Do dzisiejszego dnia brak odpowiedzi. Czy ktoś wie jak tera wyglada sytuacja od strony prawnej? Czy Bank musiał mi odpowiedzieć? Czy poprzez brak odpowiedzi zatwierdza się reklamacje zgodnie z życzeniem klienta?

Jeżeli bank nie odpowie, to pozostaje sąd.

Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka

Sprawa zakończona, wczoraj złożyłem wniosek do banku o natychmiastowe wykonanie woli zawartej w reklamacji i dziś została ona w pełni wykonana, a do tego przeproszono mnie za tak długi okres oczekiwania na rozwiązanie. Temat można zamknąć.

Ostatnia edycja:
... moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót